22 lipnja, 2024 5:48 am

Sky UK starta 4K “ovog proljeća”?

Sky+ ultra

Sky UKstarta 4K ovog proljeća”?

U britanskom Sunday Telegraphu navodi se da Sky počinje sa lansiranjem 4K prijenosa ovog proljeća. Sky, kaže se u izvješću, će lansirati svoj posve novi projekt pod nazivomProject Ethan” Ultra HD settop box kako bi se suprotstavilo opasnosti od BT-a koji je dobio ekskluzivnio pravo na prijenos za Europsku Ligu prvaka i Europsku nogometnu ligu.

Projekt Ethan box nudi dodatne prednosti u odnosu na današnje topofthe-range 1 Terabyte HD jedinice, a omogućit će gledateljima da gledaju na više drugih zaslona, uključujući tablete i pametne telefone, a uz pohranu sadržaja na internetu za udaljeni pristup.

Sky već gura’ sadržaje na set-top boxove, uglavnom filmove i kaže da je između 40 posto i 60 posto filmova koji se gledaju tjedano već pohranjen u boxu. Projekt Ethan, i oblak” (cloud) za pohranu će dodatno poboljšati pristup sadržaju –  4K za one s odgovarajućim TV prijemnicima.

Virgin Media je već eksperimentira s 4K, dok Netflix i drugih online video dobavljači imaju 4K materijal na raspolaganju, uključujući filmove i drame poput House of Cards i Breaking Bad.

Sky ostaje šutljiv u ovom trenutku, ali bi mogao komentirati svoje planove nakon 4. veljače. Formalno, Sky je samo izjavio da je i dalje procijenjuje i testira 4K tehnologije koje su u pripremi za lansiranje.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

DreamBox se vratio!

Autor: Andrija Jovićević DM520 for DVB-S2/C/T2 (H.265 support) i IP  Dvje godine Dreamboxa nije bilo …