17 lipnja, 2024 4:51 pm

Shure KSE1500 sustav izoliranih elektrostatskih slušalica

Autor: Darko Brlečić

81avb72Kx9L._SL1500_

Shure je predstavio prvi svjetski sustav izoliranih elektrostatskih slušalica s zasebnim pojačalom. Da bude stvar još zanimljivija ovdje se radi o izoliranim elektrostatskim earphone modelu (direktno u ušnu školjku) koji je teže dizajnirati negoli klasične over ear (naglavne) slušalice. Uz slušalice u paketu dolazi USB digitalno/analogni pretvornik (DAC/ADC) koji se povezuje s pametnim telefonom, računalom ili analognim izvorom zvuka.

81yr-r43yvL._SL1500_

Model KSE 1500 je osmišljen da pruža optimalne performanse iz sadašnjih uređaja kao što su pametni telefoni , tableti, DAP uređaji (Digital Audio Player) ili računalni sustavi. KSE 1500 sustav posjeduje prilagodljiv EQ za tonske kontrole bez žrtvovanja mobilnosti koji prijenosni uređaji pružaju. Shure je iskoristio prednosti elektrostatske tehnologije za razvoj zvučničke jedinice, pa je dizajnirao slušalice s najmanjom mogućom dijafragmom koja pruža najbrži dinamički odziv i preciznost reprodukcije. Priloženi USB DAC podržava rezoluciju 24-bit/96kHz, te posjeduje 4-band parametrički ekvilajzer. Za ljubitelje-čistunce, ugrađeni DSP sklop se može zaobići pa analogni signal izlazi u svom netaknutom obimu. Implementirano intuitivno grafičko korisničko sučelje sustava nudi navigaciju kroz izbornik brzo i jednostavno.

Izolirane elektrostatske earphone slušalice dolaze s KSE1500 elektronikom, a cijena tog paketa za američko tržište iznosi 2999 dolara.

81J+7rTSU4L._SL1500_

Info: http://www.shure.eu

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

McIntoshov Bluetooth uređaj čini vaš hi-fi bežičnim

McIntosh je lansirao Bluetooth hi-fi uređaj pozicioniran kao izbor za audiofile. Piše: Darko Brlečić McIntosh …