29 svibnja, 2024 10:45 pm

Panasonic 4K Blu-ray player stiže na tržište u travnju

Autor: Darko Brlečić
panasonic_ub900_front

Panasonicova Europska konvencija je u tijeku, sastanak se održava u Frankfurtu, a s tog sastanak procurila je informacija dolasku DMP-UB900 4K Blu- ray playera na tržište. U prvotnoj varijanti uređaj je trebao koštati oko 1000 eura (7600 kn), ali nakon određenih i tržišnih ispitivanja i provjera stiže informacija da će uređaj biti dostupan na Europskim policama u travnju po cijeni od cca 830 eura. Također Panasonic u svojoj ponudi ima DMR-UBZ1 4K Blu-ray snimač ali za Japansko tržište.

panasonic_ub900Evo kratkog podsjetnika za one koji nisu redovito pratili novosti s našeg portala. Novi Panasonic DMP-UB900 4K Blu-ray player posjeduje sposobnost reprodukcije svih relevantnih video formata i kodeka, te što je najvažnije reprodukciju Ultra HD Blu-ray diskova uz punu podršku za 4K/60p i HDR video (High Dynamic Range). Novi reproduktor posjeduje THX certifikat kao i širok raspon boja od BT.2020 i raspon svjetline od 10.000 nitsa. Od opreme tu treba istaknuti prisutnost dva HDMI izlazna priključka, optički audio izlaz i 7.1-kanalni audio izlaz.

Osim visoke video specifikacije, ovaj uređaj posjeduje mogućnost reprodukcije hi-res audio zapisa kao što su ALAC,FLAC i DSD (5.6/2.8MHz). Panasonic DMP-UB900 se može umrežiti s kućnom mrežom što u praksi znači da on može poslužiti za streaming videa i glazbe s kompatibilnih uređaja.

Info: http://www.panasonic.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Kompaktan kompletan sustav: L42ms Classic iz JBL-a

  Sustav JBL L42ms Classic nudi Hi-Res rezoluciju od 24 bita / 96 kHz, tako …