23 veljače, 2024 6:53 pm

Google Maps donosi značajku izračuna rute na iOS platformi

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

q3

Malo je trenutaka kada Android korisnici mogu kazati kako je njihova platforma prva u dolasku neke novine na neku od aplikacija. U našem slučaju riječ je o Google Maps aplikaciji koja je još u listopadu prošla godine došla na Android, odnosno o njezinoj novini izračuna vremena potrebnog do obližnje benzinske crpke ili pak omiljenog restorana (naravno govorimo o trenutcima kada se korisnik vozi u automobilu).

Pripadajuća mogućnost u navedenom trenutku odmah pribjegava izračunu zadanog upita te na taj način korisniku koji je u vožnji, olakšava snalaženje te znanje pri potrebnom skretanju na željenu lokaciju. Sada je ista ta usluga dostupna i za iOS platformu.

Iako nema neke drugačije značajke. No ovdje smo jednostavno morali naglasiti kako je Android u ovoj novini nadogradnje jednostavno prednjačio, što se nama izrazito svidjelo te se nadamo kako će ovakvih praksi biti i u buduće.


Vezani članci:

Samsung Galaxy S6 Edge+ – dobiva Android 6.0.1 Marshmallow

Grupna komunikacija Skype-a za Android i iOS

iOS 9 nalazi se na 75% Apple uređaja

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Kina lansirala satelit za 6G mrežu

  Najveća  telekomunikaciona kompanija za mobilnu telefoniju, China Mobile, prva na svetu je uspešno lansirala  …