19 svibnja, 2024 12:24 pm

SES: snažan rast u zapadnoj Europi

SES ASTRA

Satelitski operater SES, izvješćujući o podacima za Q3, kaže da je ostvario snažan rast u zapadnoj Europi i međunarodnim tržištima, s prihodom od 1,4 mld € za 2014. do danas (rast od 4,7 posto u odnosu na prethodnu godinu).
Kažu da su i dalje dobro pozicionirani za ostvarenje dugoročnog rasta, širenjem svoje jezgre poslovanje na DTH osiguravanjem prava na dvije nove orbitalne pozicije u Brazilu,s pet novih satelita sada na rasporedu lansiranja do kraja 2017. godine, uključujući i tri satelita koji će proširiti pokrivenost u azijsko-pacifičkoj regiji i na latinoameričkim tržištima.
Karim Michel Sabbagh, predsjednik i glavni izvršni direktor, izjavio je: “U godinu dana do danas, SES je isporučio snažan rast u zapadnoj Europi i na međunarodnim tržištima dopunjeno napretkom na ključnim ciljanim tržištima i poslovnim vertikalama. Nabava SES-11, koji smo najavili u rujnu 2014. godine, proširuje naše dugogodišnje strateško partnerstvo s EchoStar. HD + u Njemačkoj je upravo proslavio svoju​​petogodišnji obljetnicu, a njegov doseg raste na gotovo tri milijuna kućanstava. O3b Networks, tvrtka u kojoj SES ima značajan vlasnički interes, ušao je u komercijalne usluge 1. rujna 2014.”
 
“Mi smo usmjereni na isporuku rasta kroz komercijalizaciju nedavno pokrenutih HD kapaciteta u različitim regijama, dok maksimiziranje prednosti koje naše financijske i operativne snage dopuštaju. Ipak, u kratkom roku, vanjski čimbenici su utjecali na razvoj prihoda. Naš fokus nastavio se na operativnu optimizaciju koja je prevedena uz poboljšane marže i isporučuje snažnu EBITDA izvedbu. Zato smo podesili FY 2014 smjernice za promišljanje tih događaje “, rekao je on.
 
Prema Sabbagh, SESov core business je i dalje dobro pozicioniran za buduće medijsko okruženje. “Naša strategija za izgradnju nove DTH četvrti je dobivanje zamaha i inovacija koja neprestano donosi nove mogućnosti za potporu našeg dugoročno profitabilnog rasta.”
 
Dostupnost transponderskih kapaciteta povećana je za 4,4 posto u odnosu na 30. rujna 2013, od 1.469 do 1.534, a korisni kapaciteti porasli su za 2,0 posto, od 1.088 do 1.110 transpondera. Na dan 30. rujna 2014. godine, grupna satelitska flota imala stopu iskorištenosti od 72,4 posto.
 
Značajan doprinos rastu prihoda u prvoj polovici 2014. bila je prodaja osam transpondera na Eutelsat na 28.5E kao dio sveobuhvatnog sporazuma potpisanog u siječnju 2014.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …

Odgovori