18 travnja, 2024 3:15 pm

SES ima prvih 1bn gledatelja

SES je objavio najnovije podatke svog tima satelitskog monitora i kaže da su njegovi signali za emitiranje sada dostigli 351 milijun TV domova, što je više od ukupno 325 miliona kuća u 2016. godini. SES ekstrapolira podatke o domovima na broj gledalaca i tvrdi više od milijardu individualnih gledatelja širom svijeta.
SES sada ima 38 Ultra HD kanala
Povećanje tehničkog dostignuća SES-a odražava širenje istraživanja uz dodavanje novih zemalja (Etiopija, Tanzanija, Uganda i Turska) i širši domet Yahlive-a, u zemljama Magreba, koji zajedno čine 17 miliona više domova SES TV-a. Pod slično-kao-sličnim tempom, tehnički doseg je porastao za 9 miliona SES TV domova, uglavnom u Nigeriji, Gani i na Bliskom istoku.
Od 351 miliona televizijskih domova, SES direktno dostiže 145 miliona, a posredno služi još 147 miliona kablovskih domova, 40 miliona IPTV kuća i 18 miliona zemaljskih kuća.
Satellite Monitor pokazuje da je Europa dalje jako i otporno tržište na kojem je satelitsko emitirannje veoma atraktivna platforma za pouzdanu i isplativu isporuku videa širokoj publici. SES sada dostiže 167 miliona TV domova u Europi, sa 156 miliona u 2016. godini. Ovaj rast uglavnom je zahvaljujući dodavanju Turske i dodatnog dometa Yahlivea u zemljama Magreba, koji zajedno predstavljaju povećanje od 10 miliona TV domova. Tehnički doseg na glavnim tržištima u Europi bio je stabilan.
Studija također pokazuje ključnu ulogu SES-a za isporuku HD sadržaja: danas, SES dostavlja HD sadržaj na 107 miliona kuća, što predstavlja dvije trećine svih Europskih televizijskih kuća koje uživaju u HD sadržaju. Kao vodeća HD platforma, SES ima 2.602 HD kanala širom svijeta, od ukupno 7.709 kanala. U Europi, SES isporučuje 2.670 TV kanala, uključujući 798 u HD.
U Africi, SES sada doseže 30 miliona domova. U zapadnoj Africi, SES je zabilježio snažan rast sa povećanjem od 3 miliona domova na 11 miliona u Nigeriji, i od 2 miliona do 4 miliona u Gani. Etiopija, Uganda i Tanzanija – koje se uključuju u Satellite Monitor za prvu godinu i čine 7 miliona domova. Putem Jahlivea, zajedničkog ulaganja između SES-a i Yahsata, SES opsluži 13 miliona domova na Bliskom istoku i Jugoistočnoj Aziji, u odnosu na 11 miliona TV kuća u 2016. Za ostatak svijeta, SES dosegne 32 miliona domova u Aziji , 75 miliona domova u Severnoj Americi i 33 miliona u Latinskoj Americi.
Pripremio: Andrija Jovićević

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

ANGA COM 2024

 Već 475 Izlagača – Planovi Prostora i Lista Izlagača Online Andrija Jovićević ANGA COM, vodeća …