prosinac 6, 2019 9:17 pm
Početna / Satelitska TV / SES emitira tri UHD HDR demo programa

SES emitira tri UHD HDR demo programa

SES Astra UltraHD

SES Astra donosi višu razinu gledanja u domove potrošača

SES će emitirati tri demonstracije Ultra HD (UHD) s visokim dinamičkim rasponom (HDR) na IBC 2016 u Amsterdamu.
Jedna demonstracija će emitirati UHD HDR testni kanal sa sadržajem u produkciji tvrtke LG Electronics koji je pokrenut u svibnju tijekom SES-ovih Industry Days. Ovaj kanal će biti prikazan na 65 inčnom ravnom LG OLED zaslonu te će biti enkodiran u Hybrid Log Gamma (HLG) formatu, a kompatibilan HDR tehnologijom koju je razvio BBC i NHK.
Druga demonstracija će predstaviti dva seta UHD sadržaja u HDR-u u produkciji Samsunga i SES respektivno. Sadržaj će biti prikazan na 75-inčnom Samsung Quantum dot SUHD TV-u i također će koristiti HLG formatu.
Treću UHD demonstraciju pokazat će Technicolor/Philips kompatibilne HDR tehnologije na 65 inčnom ravnom LG OLED  zaslonu, a bit će spojen na Technicolor set-top-box.

Osim toga, SES je proizveo novi demo reel koji prikazuje zapanjujuću kvalitetu slike Ultra HD dostavljen putem satelita i prikazuje kako ova nova tehnologija čini iskustvo gledanja još impresivnijim. Video sadržaj će biti dodan u SES-a Ultra HD demo kanale koji su dostupni na 19,2 stupnjeva istočno, 28.2 ° istočno, 23.5 ° istočno, 31.5 ° istočno i 5 ° istočno.

Za sve satelitske pozicije u našoj regiji dovoljana je satelitska antena promjera od 90-100 cm.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

16E: Rumunski TVR paket promenio tp

Rumunski javni RTV servis prekinuo je distribuciju pet besplatnih (FTA) regionalnih TVR programa na satelitu …