17 travnja, 2024 2:14 pm

Serija za djecu i obitelj ‘Majstori’

Andrija Jovićević

Od 24.12. na HRT3

Od 24.12.2022.  na programu Hrvatske Radio Televizije (HRT3) počinje prikazivanje serije za djecu i obitelj ‘Majstori’, koja kroz 11 epizoda na edukativan, duhovit i suvremen način prikazuje važnosti praktičnih vještina i znanja. Redateljica serije je Sara Hribar, a u naslovnim ulogama se pojavljuju Igor Kovač, Maja Posavec i Toma Medvešek.

Alati i ruke važniji su i zanimljivi no ikad, kao protuteža virtualnom svijetu u kojem današnja djeca žive. Majstori tako u svakoj epizodi dolaze u domove gdje su potrebni popravci ili radovi, no njihove usluge mnogo su dubokosežnije od onih površinskih. Majstori su stručnjaci za motiviranje djece i odraslih u prelaženju svakodnevnih problema i prepreka, i upravo u tome leži njihova kvaliteta i istinsko majstorstvo.

«Današnje generacije djece još uvijek su jako zainteresirane za fizičke poslove, alate i majstorske intervencije u kući. Praktičan rad nije samo koristan, već budi maštu i razvija određene kompetencije. Ova serija također ruši i predrasude o majstorskim poslovima kao isključivo muškim jer danas ima puno majstorica koje podjednako vješto barataju alatima.» – rekla je redateljica Sara Hribar.

Svaka epizoda serijala sastoji se od jednog problema koji je zadesio kućanstvo–pokvareni televizor, hladnjak, usisavač, manjak tople vode ili zašarani zid. Nakon što je detektiran problem u domaćinstvo stižu majstori kako bi riješili problem.

Majstori svojim moćima, ali edukativnim, humorističnim i krajnje praktičnim pristupom ne popravljaju samo kućanske predmete i probleme – oni razvijaju dječje samopouzdanje, potiču ih na održivi način života i analitičko razmišljanje, afirmiraju pozitivne promjene u ponašanju, te luckastim primjerima, gegovima i songovima podižu moralni kompas kod djece u kojem je zlatno pravilo da se uloženi trud uvijek isplati.

Serija za djecu i obitelj Majstori prikazuje se na HRT3 od 24. prosinca u jutarnjem terminu u sklopu Juhuhua. Raspored epizoda na stranicama hrt.hr

Urednik projekta je Anđelko Glibo, redateljica i scenaristica Sara Hribar, producent Jure Bušić,  autori glazbe i songova Vid Adam Hribar i Nina Bajsić,  a u glavnim ulogama Igor Kovač, Maja Posavec i Toma Medevešk.

Uz mnogobrojnu djecu u epizodnim ulogama se još pojavljuju Nataša Dorčić, Vinko Kraljević, Živko Anočić, Dora Fišter, Judita Franković Brdar, Ksenija Marinković, Tena Nemet Brankov, Sven Medvešek, Doris Šarić Kukuljica, Frano Mašković,  Borko Perić i ostali.

Direktor fotografije: Daniel Ruljančić; Scenografkinja: Tajana Čanić Stanković; Supervizior kostimografije: Željka Franulović; Kostimografkinja: Nika Čuić; Majstorica maske: Asja Novaković; Montažeri slike: Tomislav Pavlic, Urša Vlahušić, Ivana Perčinlić i Žarko Korać

Broj epizoda: 11 x 11′
Produkcija: Jaka Produkcija I www.jakaprodukcija.hr za HRT

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Sonos Radio proširuje svoj programski portfelj

Novi sadržaji na Sonos Radiju Piše: Darko Brlečić Sonos Radio proširuje svoje  originalne sadržaje i …