svibanj 31, 2020 6:14 pm

Satelitski operator OneWeb u stečaju

Britanski satelitski telekomunikacioni operator OneWeb saopštio je  da je u SAD podneo zahtev za zaštitu od bankrota, kako bi nastavio da traži kupca za svoj biznis,i da je smanjio radnu snagu zbog  pandemije koronavirusa.OneWeb je u pregovorima o takozvanom finansiranju dužnika, koji poseduje vlastitu imovinu (debtor-in-possession financing), što bi, ako sud da odobrenje, podržalo tekuće poslovanje kompanije, navodi se u saopštenju te firme, bez preciziranja koliko je radnih mesta ugašeno, prenosi Rojters.Finansiranje dužnika, koji ima vlastitu imovinu, ana koju zakonsko pravo polažu poverioci po osnovu zaloga ili drugih vrsta kolaterala, podrazumeva da se kompaniji dozvoli korišćenje ili prodaja te imovine za poslovne aktivnosti.

OneWeb je e saopštio da je u pregovorima o finansiranju od početka godine, i da je taj proces zastao zbog finansijskih uticaja epidemije koronavirusa. “Naša trenutna situacija je posledica uticaja krize epidemije virusa Covid-19 na privredu“, izjavio je glavni izvršni direktor Adrijan Stekel.Ovaj satelitski operater je procenio vrednost svoje imovine u rasponu od jedne do 10 milijardi dolara, u istom rasponu se kreću i njegovi dugovi, navodi se u podnesku dostavljenom američkom Stečajnom sudu za južni okrug Njujorka. Firma je početkom februara lansirala 74 satelita, uključujući 34 sa kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu, kako bi omogućila brzi internet pristup putem satelitske telekomunikacije.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Huawei 5G nepoželjan u Britaniji

Po svemu sudeći Velika Britanija je popustila pred pritiscima Sjedinjenih Američkih Država. Boris Džonson se …