18 lipnja, 2024 3:22 am

Samsungov Novaled poništava konkurentska Solusova 3 OLED patenta

Njemačka tvrtka za OLED materijale Novaled poništila je tri patenta povezana s OLED-om registrirana u Južnoj Koreji u vlasništvu konkurentske tvrtke Solus Advanced Materials.

Novaled je Samsungova podružnica jer njegove podružnice Samsung Electronics, Samsung SDI i Samsung Display zajedno posjeduju 100% njegovih dionica. Sudski i žalbeni odbor za intelektualno vlasništvo Južne Koreje presudio je u svibnju da su patenti Solus Advanced Materiala nevažeći.

Novaled je podnio tri tužbe za pojedinačne patente između 2021. i 2022. godine.

Solus Advanced Materials žalila se na odluku u lipnju. Tri patenta odnose se na slojeve prijenosa elektrona u OLED-u. Za jedan od patenata, 2216992, Solus Advanced Materials podnio je tužbu za ograničavanje opsega patenta.

Južnokorejska kemijska tvrtka ranije je izjavila da je jedini dobavljač aETL-a ili naprednog sloja za prijenos elektrona, vrste sloja za prijenos elektrona za koji tvrtka tvrdi da poboljšava učinkovitost plavog OLED-a za 30%. Međutim, za novi set OLED materijala M13 Samsung Displaya, tvrtka nabavlja aETL od LG Chema.

Solusov patent 1641404 koji se odnosi na njegov aETL nije jedan od tri sporna patenta. Međutim, odnosili su se na OLED materijale tvrtke za velike OLED ploče, rekli su izvori. Ovo je značajno jer Samsung Display trenutno nabavlja svoj sloj prijenosa elektrona za svoje kvantne točke (QD)-OLED panele, svoje velike OLED panele namijenjene televizorima, od Novaleda. Ako se poništenje patenata okonča, Novaled će moći slobodno koristiti tehnologije, dodatno blokirajući Solusovu priliku da uđe u ovaj lanac opskrbe. Prema UBI Researchu, Solus je 2022. kontrolirao 73% tržišnog udjela na tržištu aETL-a, a slijede ga LG Chem s 20% i Novaled s 6%. Solus je također bio jedini dobavljač aETL-a za OLED za Samsung Display do svog skupa materijala M12.

http://thelec.net

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Kenwood KR-W8000SCD

Kenwood, proizvođač poznat po pristupačnom HiFi-ju, na tržište donosi svoj novi all-in-one receiver KR-W8000SCD .Iskusniji …