29 studenoga, 2021 12:06 pm

Samsung Neo QLED 8K televizori dobitnici Wi-Fi 6E certifikata

Andrija Jovićević

 Tvrtka Samsung Electronics Co., Ltd. objavila je kako su novi Neo QLED 8K modeli televizora za 2021. godinu (QN900A, QN800A) dobitnici prvog Wi-Fi 6E certifikata od strane organizacije Wi-Fi Alliance (WFA). Novi Wi-Fi 6E standard bežičnog povezivanja korisnicima Samsung Neo QLED 8K televizora pruža ne samo četiri puta bržu vezu, nego i veću stabilnost prilikom prijenosa podataka, čak i kada se na router poveže više uređaja odjednom.   

Najnoviji Wi-Fi 6E standard dizajniran je za korištenje na frekvenciji od 6 GHz u kombinaciji s postojećim 2.4 GHz i 5 GHz frekvencijama. Time odabrani modeli Samsung Neo QLED 8K televizora mogu podržati veće protoke podataka te brže procesuirati multi gigabajtsku datu podataka, kao i omogućiti manje kašnjenje odziva uz stabilniju povezanost.

Dodatno, Wi-Fi 6E tehnologija će se implementirati i u buduće modele Samsung televizora kako bi se pružila još bolja mrežna podrška za brojne aplikacije i usluge na tržištu. Wi-Fi 6E standard svakako će pomoći u stabilnijem prijenosu 4K i 8K videozapisa bez zastajkivanja, kao i VR te gejming sadržaja kao dio poboljšanog korisničkog iskustva na novim Samsung Neo QLED 8K televizorima.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Poznati brend Olympus menja ime

Jedan od najpoznatijih brendova digitalnih fotoaparata, Olympus,menja ime i zvaće se OM System. Kompanija OM Digital, u …