18 siječnja, 2021 6:14 pm

Rusija odblokirala aplikaciju Telegram

Rusija više neće blokirati aplikaciju za slanje poruka Telegram nakon što su zvaničnici priznali da je važno sredstvo za razmenu informacija, uključujući ažuriranja o pandemiji COVID-19.CEO Telegrama Pavel Durov obećao je da će pomoći u borbi protiv terorizma i ekstremizma, što je dovelo do toga da nadzorni regulatorni organ Roskomnadzor i kancelarija Generalnog tužioca pristanu da ukinu zabranu.Pre nego što su regulatorni organi juče ukinuli zabranu, političari su podneli predlog zakona o odbacivanju ograničenja na Telegram.

Ranije ovog meseca, Durov je rekao da njegova kompanija ima uspostavljene sisteme za „sprečavanje terorističkih akcija širom sveta“ i sprečio je hiljade pokušaja deljenja ekstremističkog sadržaja na servisu – a sve to ne ugrožavajući privatnost korisnika. Telegram se već godinama bori sa kanalima vezanim za ISIS. Rusija deli zvanične novosti o COVID-19 na Telegramu, a jedan verifikovani kanal putem kojeg to čini ima skoro 300.000 članova.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

LG prodaje savitljive OLED televizore

Nakon nekoliko godina testiranja LG je zvanično počeo prodaju svojih „urolanih“ OLED televizora. Za sada, …