30 svibnja, 2024 6:15 pm

Rumunija dobila licencu za turske kanale

 

Nacionalni audiovizuelni odbor (CNA) odobrio je dozvole za emitovanje turskih kanala : Show TV , Kanal D , Star TV , ATV , TV8 , TRT 1 , TRT Haber i TRT Cocuk na lokalnim pay-TV ponudama u Rumuniji. Licenca je izdata na zahtev Vrhovnog saveta za radio i televiziju (RTÜK) u Turskoj.Ovim potezom regulator bok CNA želi da omogući turskom narodu koji živi u Rumuniji da gledaju njihove TV kanale.

Distributeri u Rumuniji mogu emitovati javne stanice TRT 1 , TRT Haber i TRT Cocuk koji su u vlasništvu  korporacije TRT .Mogu emitovati i najgledanije kanale privatnih emitera : Show TV,Kanal D ,Star TV ,ATV i TV8 .Operateri koji su zainteresovani trebaju kontaktirati emitere kako bi potpisali ugovore o reemitovanju programa ili da stupe u kontakt RTÜK regulatorom. 

Ove stanice dostupne su besplatno preko satelita Türksat 42°E,i mogu se pratiti preko satelitskih antena, što je možda i bolja opcija od kablovske mreže, gde će ponuda biti ograničena  i naplaćivaće se pretplata u zavisnosti od paketa.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Sky Italia produžila ugovor na Premier League

Sky Italia produžila je ugovor o pravima na emitovanje engleske Premier League za još tri …