30 svibnja, 2024 6:39 pm

Rotel RAS-5000 Streaming pojačalo

Kombinacija stereo integriranog pojačala i streaming uređaj nije neka novost, ali je  u zadnje vrijeme tražena roba. Japanski stereo tradicionalist Rotel je svojoj gami pridodao takav traženi uređaj. Stereo streaming pojačalo dolazi u trenutku kada korisnici nisu spremni žrtvovati svoj prostor za još jednu kutiju na polici.

Piše: Darko Brlečić

Rotel RAS-5000 Ispod pokrova prilično masivnog pojačala ima snažnu stereo sekciju  s izlaznom snagom od 140 watta/8Ohma odnosno 220 watta/4Ohma. Dostatno za mnoge zvučničke konstrukcije.

RAS-5000 posjeduje mogućnost tihe  izvedbu svog rada i doziranje basa. Što se tiče mogućih izvora zvuka, tu je  Spotify Connect, Tidal Connect, Apple AirPlay 2 i Google Cast.

Zahvaljujući izdanju Roon sustava, pojačalo se također može koristiti kao krajnja točka za streaming. Pojačalo također ima Qubuz integraciju. Implementirani Bluetooth kodek je aptX HD. Tu se nalazi i  HDMI eARC priključak na stražnjoj strani .

U praksi to znači da se može slušati zvuk s televizije  u višoj razini kvalitete. Ovdje su   koaksijalni i optički digitalni ulazi, kao i analogni RCA ulazi za spajanje gramofona, CD playera i drugih komponenti. USB ulaz podržava PCM i nativno dekodira MQA i MQA Studio. Ugrađeni ESS DAC omogućuje rezolucije do 32 bita i 384 kHz, što znači da se bez problema može obraditi i zvuk visoke rezolucije. Dakle, za svakog ponešto.  Cijena i dostupnost kod domaćeg uvoznika su nepoznati.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Kompaktan kompletan sustav: L42ms Classic iz JBL-a

  Sustav JBL L42ms Classic nudi Hi-Res rezoluciju od 24 bita / 96 kHz, tako …