22 listopada, 2021 9:08 pm

ROTEL MICHI INTEGRIRANA POJAČALA

Piše: Darko Brlečić

Nakon predstavljanja pretpojačala i izlaznih pojačala serije MICHI, u kompaniji su odlučili zaokružiti ponudu s dva zanimljiva integrirana pojačala.

Model X5 je moćno stereo integrirano pojačalo koje koristi arhitekturu iz dueta P5/S5,a to uključuje toroidne transformatore, filtraciju, snažan izlazni stupanj. Posebno izvedena izolacija snage isporučene prema svim osjetljivim strujnim krugovima služi za uklanjanje šumova I izobličenja,a sve u svrhu maksimalne vjerodostojne reprodukcije zvuka. Vizualni dizajn je identičan pretpojačalu P5, crno masivno zaobljeno kućište s dominantnim zaslonom na srednjem djelu panela. Taj zaslon se može zasebno konfigurirati da pokazuje trenutnu funkciju uređaja kao i stupanj pojačanja signala. Model X5 može isporučiti 350 watta pri impedanciji od 8 ohma odnosno 600 watta snage pri impedanciji od 4Oohma. Dostatno za pokretanje šireg spektra zvučničkih konstrukcija. Konektivnost je na visokoj razini, tako se tu osim analognih priključaka nalaze i digitalni audio ulazni priključci jer ovaj integrirac posjeduje DAC 32bit/768 KHz AKM. Bluetooth aptX, te AAC bežični striming se podrazumijeva kao i dekodiranje MQA datoteka. Ono što posebno raduje kod ovog integrirca je smještaj zvučničkih terminala za prihvat kabela koji su smješteni pri dnu stražnje plohe, time se izbjegava međusobno križanje s ostalim kabelima. Masa ovog model je nemalih 43kg.

Model X3 je fizički manji brat, ali je jednako koncipiran. X3 integrirano pojačalo isporučuje solidnih 200 watta pri impedanciji od 8ohma odnosno 350 watta pri impedanciji od 4 ohma, a za sve to su zaslužni masivni toroidni transformatori I prateća filtracija. Analogna i digitalna sekcija posjeduju neovisna napajanja i regulaciju napona u svrhu optimizacije ukupnog rada. Kao i jači brat tako i manji  model posjeduje AKM DAC 32BIT/768KHz. Konektivnost je ovdje manja za samo jedan set priključaka, dok je masa uređaja solidnih 28kg.

http://www.rotel.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Lenco L-92WA L-3089 gramofoni

    Povodom 75. obljetnice, Švicarska tvrtka Lenco je predstavila dva nova modela gramofona, te …