19 svibnja, 2024 5:22 pm

QVC prelazi na UHD u Njemačkoj

QVC je postao drugi shopping kanal u Njemačkoj koji  starta sa prijenosom u UHD-u. Postaje sedmi UHD kanal koji nosi SES na njegovom orbitalnom položaju na 19,2 stupnjeva. Pearl TV je prvi koji prenosi u UHD i započeo svoju uslugu u listopadu 2015.

U sklopu desetogodišnjeg sporazuma kojeg je objavio SES, QVC će iskoristiti dodatne kapacitete za nadogradnju na UHD i oslanja se na SES-ov potpomognutu poslovnu jedinicu MX1 za kodiranje u HEVC formatu i uplink uslugama. QVC također obnavlja kapacitet za distribuciju kanala u Standard i High Definition.
Dok nosimo najveću liniju HD i UHD kanala širom svijeta, dio je našeg DNK kako bi pomogao našim klijentima da donose najbolju moguću kvalitetu slike svojoj publici. Vrlo smo uzbuđeni nastaviti raditi s QVC-om za prijenos ne samo SD i HD, već sada i Ultra HD “, rekao je Ferdinand Kayser, predsjednik uprave SES Video. “Ovaj sporazum jasno naglašava sposobnost SES Video, proširena MX1, da ponudi svojim kupcima puni paket video rješenja“.

“Želimo ponuditi našim kupcima najbolji mogući doživljaj kupnje kroz naše različite prodajne kanale. Naš cilj je da gledatelji primaju naše TV programe u najboljoj mogućoj kvaliteti slike – a emitiranje u Ultra HD potvrđuje tu tvrdnju “, izjavio je Mathias Bork, izvršni direktor tvrtke QVC Germany.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …