18 lipnja, 2024 5:01 am

Priprema. Pozor. Ultra HD.

SES-Ultra-HD

Uvijek nam je iznimno zadovoljstvo obavještavati Vas i donositi Vam najnovije vijesti iz neprestano razvijajućeg svijeta SES-a. A osobito se prikladno vrijeme za to čini upravo sada, netom nakon rujanskog pokretanja Ultra HD televizijskih kanala: prvog svjetskog globalnog Ultra HD kanala, Fashion One 4K-a; prvog njemačkog Ultra HD kanala za kupnju, pearl.tv-a; te sjevernoameričkog Ultra HD kanala, High TV 4K-a.

Osim navedenih, tu su i TERN-ov novi Ultra HD kanal nazvan INSIGHT, pokrenut u listopadu, te kanal NASA TV UHD, čije se pokretanje očekuje 1. studenog, po završetku preliminarnih testiranja. Potpuno je jasno: budućnost televizije je započela. A još mnogo tek slijedi sudeći prema SES-ovoj najavi o proširenju svog portfelja dodavanjem novih Ultra HD kanala koji će s emitiranjem započeti tijekom nekoliko sljedećih mjeseci.

https://www.youtube.com/watch?v=jkOeeCweMhQ

Sateliti su prirodna platforma za emitiranje Ultra HD sadržaja zahvaljujući izboru propusnosti i pokrivenosti koji omogućuju gledateljima primanje digitalnog signala jednake kvalitete bez obzira gdje se unutar pojasa pokrivenosti nalazili. S obzirom da doseže 312 milijuna kućanstava i 1,1 milijardu ljudi diljem svijeta, SES ima najpovoljniju startnu poziciju za daljnji razvoj UHD-a. A najbolji je dio svega taj što su SES-ovi sateliti već spremni za prijenos Ultra HD sadržaja i nisu im potrebne nikakve preinake kako bi se bolje prilagodili Ultra HD prijenosima.

Nije potrebno posebno naglašavati da su niži troškovi proizvodnje u zemljama poput Kine i Južne Koreje vrlo brzo smanjili cijene prijamnika za Ultra HD sadržaje. Osim toga, cjenovno prihvatljivi ekrani olakšavaju kupcima odabir televizora „nove generacije“. Svi elementi koji uvjetuju daljnji razvoj Ultra HD tehnologije sada su tu i vode do pojave novog Ultra HD ekosistema.

Zadovoljstvo mi je pozvati Vas na čitanje novodizajnirane brošure ASTRA CEE. Iz želje da Vam pokažemo koliko cijenimo Vaš interes za svijet SES-a, odlučili smo Vam predstaviti vijesti iz njega u ponešto privlačnijem i korisniku prilagođenom obliku. Vjerujemo da smo tako napravili korak u pravom smjeru prema ugodnijem iskustvu čitanja brošure, te smo doista uzbuđeni dobiti povratne informacije od Vas prema kojima ćemo moći fino podesiti izgled i sadržaj brošure.

U ovom ćete broju moći čitati o nadahnjujućim značajkama pravog, prožimajućeg Ultra HD iskustva. Također će biti govora o pokretanju nove DTH platforme, Volna telka, u Slovačkoj. Nedavno održane radionice i događanja koje su organizirali naši partneri, distributeri Orange Romania i Skylink, pomogli su nam intenzivirati suradnju i pružili nam važne povratne informacije s područja cijele srednje istočne Europe. Naše društveno odgovorne i kulturne inicijative, u službi potpore našoj regionalnoj marketinškoj kampanji („ASTRA – Vidi više!“), kao što su suradnja s festivalom Music Garden u Varšavi ili pokušaj dopiranja do učenika stranih jezika u Mađarskoj – da spomenemo samo dvije od brojnih aktivnosti – omogućile su nam postizanje zacrtanih ciljeva u smislu globalnog korporativnog prisustva.

Prije nego Vas potaknemo na nastavak čitanja, željeli bismo Vas obavijestiti o sljedećem izdanju (petom) likovnog natječaja ASTRA Talent koje počinje 1. listopada. Sudjelovanjem u projektu, djeca neće uživati samo u uzbuđenju kreativnog natječaja, već i u radosti sudjelovanja u našim humanitarnim nastojanjima zajedno s organizacijom Liječnici bez granica (Médecins Sans Frontières). Uz ovu optimističnu bilješku, istinski se nadam da ćete uživati u potpuno novom izgledu brošure, te Vas pozivam da je pročitate od početka do kraja.
portret-editorial/foto_Kubacki.jpg
Srdačno,

Martin Ornass-Kubacki
Potpredsjednik i Glavni regionalni dužnosnik
SES ASTRA

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Sport1 zatvara striming platformu Sport1 Extra

Nemački sportski emiter tv sportski  emiter Sport1 ugasiće platformu za striming, Sport1 Extra krajem maja …