22 lipnja, 2024 4:24 am

Prime Video na LG televizorima

LG uvodi ažuriranje koje će diljem svijeta svim korisnicima pametnih televizora 2020 i 2021 4K i 8K UHD automatski uključivati Filmmaker Mode™ prilikom gledanja filmova i serija na platformi Amazon Prime Video, pružajući im iskustvo gledanja kakvo su zamislili stvaratelji tih sadržaja. Zadnjih nekoliko godina Amazon Prime Video nudi široku lepezu kvalitetnih video zapisa snimljenih u visokoj razlučivosti povezanoj s novim tehnologijama.

Piše: Darko Brlečić

Filmmaker Mode stvorio je je UHD Alliance koji okuplja vodeće svjetske proizvođače potrošačke elektronike, filmske i televizijske studije, distributere sadržaja i tehnološke tvrtke s ciljem pružanja najboljeg UHD gledateljskog iskustva. Filmmaker Mode prvi je put predstavljen 2019. godine te uveden u LG-eve televizore 2020. godine, a osmišljen je kako bi sačuvao viziju stvaratelja sadržaja i iskustvo gledanja kod kuće što više približio onom u kinu.

LG i Amazon sada tu viziju podižu na višu stepenicu s ugradnjom signala koji prilikom gledanja sadržaja na Prime Video automatski pokreće Filmmaker Mode na LG-evim4K i 8K UHD modelima televizora koji koriste webOS 5.0 i webOS 6.0.1 Ta mogućnost kompatibilnih televizora da otkriju i prilagode postavke bez potrebe za ručnim postavljanjem na Filmmaker Mode prvi je put viđena u ovoj industriji i utire put budućim televizorima u boljem podržavanju usluga streaminga bez nametanja dodatnih radnji gledateljima.2

Iako su značajke obrade slike kao što su ublažavanje pokreta i izoštravanje slike idealne za većinu sadržaja, uključujući sportske i TV emisije, s njima se igrani filmovi mogu ponekad činiti previše „zaglađenima“ i obrađenima. Filmmaker Mode automatski isključuje sve postavke obrade slike koje mogu utjecati na to da filmovi izgledaju pomalo neprirodno te se prikazuju drugačije od onoga kako su njihovi redatelji zamislili, a istovremeno zadržava originalni omjer slike, boje i brzinu kadrova za autentičnije iskustvo. U kombinaciji s najdubljom crnom bojom, poboljšanim kontrastom i živim bojama naprednih LG-evih televizora, gledatelji će iskusiti neusporedivu dubinu i realnu sliku kroz ogroman izbor filmova i serija na platformi Prime Video, uključujući i Amazonove originalne sadržaje kao što su The Marvelous Mrs. Maisel, The Boys, The Tomorrow War i dugo očekivana nadolazeća serija The Wheel of Time s premijerom 19. studenog. Pristup platformi Prime Video moguć je jednim klikom s pomoću prečaca na LG-evom daljinskom upravljaču Magic Remote.3

Uz vrhunsku kvalitetu slike, LG-evi UHD televizori, uključujući zadivljujuću liniju OLED televizora, mogu se pohvaliti nizom značajki koje dodatno poboljšavaju iskustvo gledanja u cinematic modu. Dolby Vision™ IQ inteligentno prilagođava postavke slike u skladu sa žanrom sadržaja i uvjetima ambijentalnog osvjetljenja, što rezultira optimalnom kvalitetom slike za svaki film i svako okruženje. Za vrhunski zvuk, Dolby Atmos® omogućuje detaljno prostorno zvučno okruženje koje zaokuplja gledatelje neovisno o tome što gledaju.

https://www.lg.com/

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Evolucija Soundbar Zvučničkih sustava: Od početaka do današnjih Dana

Nekad su vladali jeftini 5.1-kanalni sustavi kućnog kina u kutiji, ali to je bilo prije …