18 lipnja, 2024 5:20 am

Prestaje sa radom filmska platforma Flimmit

Austrijska platforma Flimmit koja nudi usluge gledanja filmova i serija najavila je da će definitivno prestati sa radom krajem novembra. Pretplatnici su  obavešteni o zatvaranju platforme koju drži javni servis ORF. Ipak neki sadržaji će ostati kao arhiva u ORF-TVthek .Krajem jula  znalo se da prestaje sa radom i ORF portal sa klasičnom muzikom. Zadnja pretplata je iznosila 15 € mesečno.

Platforme  je nastojala približiti klasičnu muziku u digitalno doba i prikazati je dostupnom velikom delu gledalaca.Na repertoaru su bile opere, koncerti i baleti.Izmena zakona je nametnula da ORF  ne može pružati  plaćene usluge, što je uveliko dalo doprinos gašenju Flimmit-a. Flimmit je osnovan 2007. godine, u ponudi je imao filmove i serije preko usluge live streaminga.

Platforma nije mogla da bude isplativa pa je regulator KommAustria  dozvolio ORF 2019. godine da delimično finansira svoju podružnicu iz naknada za licence.Zadnja mesečna pretplata koštala je 3,99 €. Usluga je bila dostupna preko Smart TV, laptopa, PC-a, Mac-a, iPad-a ili iPhone-a, preko aplikacije bazirane na HbbTV-u sa satelita Astra 1KR (19,2°E) fr. 11,273/H, SR: 22000, FEC: 2/3; DVB-S2/8PSK.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Sport1 zatvara striming platformu Sport1 Extra

Nemački sportski emiter tv sportski  emiter Sport1 ugasiće platformu za striming, Sport1 Extra krajem maja …