30 svibnja, 2024 6:37 pm

EMOTIVA XDA-3 DAC

Kada slušate digitalni audio, DAC je taj koji pretvara jedinice i nule digitalnog audio toka u analogni zvuk koji čujete, a zbog čega DAC koji odaberete ima tako veliki utjecaj na kvalitetu zvuka. Netko će reći da je to još jedna u nizu bez konkretnog pomaka. Zapravo , kada je riječ o reprodukciji digitalnog zvuka, DAC je doslovno srce i duša  audio sustava. Ako već imate analogni audio sustav, onda mnogi vjerojatno razmišljaju o DAC-u kao izvornoj komponenti koja dodaje visokokvalitetne digitalne audio ulaze  postojećem sustavu.

Piše: Darko Brlečić

Emotiva XDA-3 nudi značajke koje su vam potrebne i kvalitetu zvuka za kojom žudite kako biste izvrsno ispunili bilo koju ulogu, dok nudi neke uzbudljive i zanimljive nove značajke i mogućnosti za koje možda prije niste ni pomislili da su moguće. Znanje profesionalaca pretočeno u konkretan proizvod za zahtjevnije korisnike nudi USB ulaz na našem novom XDA-3 podržava sve važne dvokanalne digitalne audio formate, uključujući PCM pri brzini uzorkovanja i dubini bitova do 32/768k, i DoP i izvorni DSD (DoP do DoP256 i izvorni DSD do DSD512). Četiri S/PDIF digitalna audio ulaza podržavaju uzorkovanje do 24/192k i idealni su za povezivanje uređaja poput CD playera i audio streamera. HDMI-ARC ulaz omogućuje slanje digitalnog zvuka izravno s TV-a na XDA-3. I, za razliku od većine drugih DAC-ova, XDA-3 također ima balansirane i nebalansirane analogne ulaze koje možete koristiti za spajanje analognih uređaja poput fono pretpojačala.

Iako je pretežno digitalni proizvod, XDA-3 je dizajniran od temelja sa svim analognim značajkama koje biste očekivali od proizvoda Emotiva Differential Reference. Putanja signala za digitalne ulaze je potpuno uravnotežena i potpuno diferencijalna, od uravnoteženih izlaza DAC čipova do XLR konektora na stražnjoj ploči; a put signala za uravnotežene analogne ulaze potpuno je uravnotežen i potpuno diferencijalan od ulaza do izlaza. A budući da XDA-3 ima digitalno kontroliranu analognu ljestvičastu mrežnu kontrolu glasnoće, analogni ulazi imaju potpuno analogni put signala i nikada se ne pretvaraju u digitalni. XDA-3 ima i balansirane i nebalansirane analogne izlaze, pri čemu se nebalansirani izlazi izvode izravno iz uravnoteženog signala, preko zasebnog balansiranog u jednostrani pretvarački stupanj. XDA-3 također ima dugačak popis značajki koje biste očekivali od vrhunskog audio proizvoda namijenjenog upotrebi u audiofilskom okruženju, poput pojačala za slušalice visokih performansi, potpuno opremljenog strojno obrađenog aluminijskog daljinskog upravljača i visokog vidljivost OLED grafički zaslon. Ovo je punokrvna audiofilska komponenta.

https://emotiva.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SAD je usvojio zakon za zaštitu glazbenika od umjetne inteligencije

Tennessee je postao prva američka država koja je donijela zakon koji štiti glazbenike od umjetne inteligencije. Skraćeni naziv …