18 lipnja, 2024 3:50 am

Playscape – jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu

  

Povodom najgejmerskog vikenda u godini predstavljen 

Andrija Jovićević

U susret gejmerskom festivalu Reboot Gaming Weekend powered by A1 predstavljen je Playscape, svijet izgrađen u Minecraftu koji je u potpunosti posvećen temi sigurnosti na internetu.  Ondje se mogu pronaći savjeti o metodama zaštite, o ograničenom dijeljenju informacija, o ispravnom postupanju u toksičnim situacijama i to sve na hrvatskom jeziku.

Da je Minecraft jedan od najpopularnijih digitalnih sadržaja potvrđuje činjenica o više od 170 milijuna aktivnih korisnika tijekom jednog mjeseca ove godine. Iznimno je popularan i u Hrvatskoj, stoga je pravo mjesto za pristupiti korisnicima s prilagođenim sadržajem o zaštiti i odgovornom ponašanju. „Sadržaj za Playscape omogućuje inovativan metodološki pristup otvaranju diskursa o osjetljivoj temi nasilja u poznatom i ugodnom Minecraft okruženju na mreži. Osim toga, ovu digitalnu platformu namijenili smo i roditeljima koji je mogu koristiti kako bi kroz igru svojim najmlađima objasnili potencijalne opasnosti ili se pak sami informirali o pravilnom postupanju u online svijetuizjavio je Tomislav Ramljak, ravnatelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Posljednja je to u nizu aktivnosti koje A1 Hrvatska kao istaknuti regionalni lider u svijetu gejminga provodi u suradnji s Centrom na temu odgovornog ponašanja. „Svjesni smo svoje liderske odgovornosti i zato projekte poput  Playscapea stavljamo u fokus. Upravo zato u ovom smjeru nastavljamo i dalje te ćemo se u sljedećim aktivnostima posvetiti i edukaciji influencera o odgovornom ponašanju na internetu u sklopu Škole odgovornog influensanja. Među prvim polaznicima bit će i svima poznati gejmer Pvt Mole kako bi još jednom naglasio imperativ nulte tolerancije govora mržnje i u našoj A1 Adria ligi koja ove jeseni slavi svoj jubilarni deseti rođendan“, izjavila je Marijana Zagorac koordinatorica medijske strategije, gejminga i sponzorstva A1 Hrvatska.

Projektu se pridružio i Viktor, poznatiji pod svojim YouTuberskim nadimkom Bloodmaster. S preko milijun pretplatnika baš na YouTubeu, objasnio je zašto je odlučio podržati projekt: „U svojim videima nikad ne psujem, pazim na ponašanje i uvijek nastojim održati prijateljsku atmosferu kako bi se svi osjećali ugodno. Nasilje na internetu postaje sve veći problem današnjice, stoga se nadam da će ovaj projekt pomoći mlađim generacijama ali i njihovim roditeljima da na zanimljiv način pronađu korisne savjete koji će im pomoći kako bi se osjećali što sigurnije na internetu“.

Pogled u premijerno predstavljeni Minecraft svijet imat će i svi posjetitelji Reboot Gaming Weekend powered by A1 koji se ovog vikenda, 12. i 13. studenog, održava na Zagrebačkom Velesajmu u paviljonu 8a. Nedugo nakon toga bit će dostupan svim igračima online. Playscape je samo jedno od iznenađenja koje očekuje posjetitelje na Velesajmu.

„Nakon duge tri godine izbivanja, sve ljubitelje videoigara ponovno će ujediniti Reboot neponovljivo iskustvo gejminga. Ovogodišnja, malo kraća, dvodnevna zabava, neće utjecati na kvalitetu sadržaja pa će događanja i gejmerske aktivacije biti na nivou vrhunske zabave. Ujedno, održavanjem Reboot Gaming Weekend powered by A1 najavit ćemo za sljedeću godinu i veliki comeback Reboot InfoGamera powered by A1 u njegovoj izvornoj megalomanskoj formi“, objasnio je organizator te suosnivač i direktor tvrtke Reboot, Damir Đurović.

Najpoznatiji gejmerski festival omogućit će svim posjetiteljima i gejmerska uzbuđenja jubilarnog finala desete sezone A1 Adria lige. Tim je povodom A1 Hrvatska, kao prvi telekom na hrvatskom tržištu u suradnji s regionalnim Hubom NEAR blockchain kroz platformu h00kd, pripremio i posebnu limitiranu kolekciju NFT-jeva kako bi na poseban način obilježio gejmerski jubilej i dugogodišnju suradnju s Rebootom. Kako je količina NFT-jeva A1 Adria League ograničena, fanovi će u posebnim aktivacijama u sklopu A1 chill zone na Reboot Games Weekendu Powered by A1 imati priliku osvojiti NFT kartice.

U subotu, 12. studenoga na rasporedu je finale FIFA 23 u kojem će svoje vještine pokazati nezaboravni brstimir i Gruby, dok će finale između najboljih regionalnih Brawlera Salada de Frutas i OMERT4 posjetitelji moći pratiti od 18 sati. Nedjelja, 13. studenoga dan je za okršaje u CS:GO-u. Finalne borbe bit će od 15 do 19 sati, kada će svoje vještine pokazati Zero Tenacity i KTRL. Najbolje esport majstore razveselit će i bogati ukupni nagradni fond od 100 000 kuna.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …