18 srpnja, 2024 10:53 am

Reboot Games Weekend jubilarno finale desete sezone A1 Adria League

 

Andrija Jovićević

Više od 50 tisuća posjetitelja proteklog je vikenda posjetilo Reboot Games Weekend powered by A1. Zagrebački Velesajam tako je postao središtem najveće gejming zabave koju je uz brojne gejmerske sadržaje obilježilo i finale jubilarne desete sezone najveće regionalne esport lige – A1 Adria League.

Nakon duge tri godine, jubilarno finale i završetak još jedne A1 Adria League odigralo se pred punim paviljonom i donijelo na tron neke nove regionalne esport zvijezde. Nakon neizvjesnih borbi tijekom oba dana festivala, titulu najboljih izborili su Marko “Gruby” Grubišić u FIFA23, tim OMERT4 u Brawl Starsu te ekipa Zero Tenacity u CS:GO. Vrhunska igra donijela je spektakularnu završnicu jubilarnog izdanja lige i odvela pobjednike do bogatog ukupnog nagradnog fonda od čak 100.000 kuna kojeg je osigurao A1 Hrvatska.

Završnica 10. sezone A1 Adria League započela je s napetim FIFA 23 finalom u subotu u kojem je Marko “Gruby” Grubišić svladao veterana Miloša “brstimira” Majdevca ukupnim rezultatom 3-2 u utakmicama. Miloš je u finale ušao iz gornjeg dijela ždrijeba što mu je donijelo prednost od 1-0. Svoje vodstvo povećao je nakon produžetaka, da bi se nakon toga Marko vratio s tri pobjede u nizu, od kojih je jedna bila na penale te jedna nakon  produžetaka. Subota je nastavljena s finalnim mečom u Brawl Starsu u kojem je dvostruki prvak Salada de Frutas izgubila 3-0 od ekipe OMERT4. Iako se rezultatski čini da smo gledali jednostrani meč, bilo je u toj seriji puno trenutaka koji su ga mogli prelomiti na bilo koju stranu. Završnicu je zaključilo veliko CS:GO finale između timova KTRL i Zero Tenacity u nedjelju. Nakon tri vrlo neizvjesne mape, Zero Tenacity je uvjerljivo slavio na četvrtoj te podigao trofej ukupnim rezultatom 3-1.

Gejmerski jubilej zasigurno će ostati u dugom sjećanju pobjednicima natjecanja, ali i sretnim posjetiteljima koji su sudjelovanjem kroz razne aktivacije u A1 chill zoni osvojili 1000 posebnih NFT-jeva posvećenih gejmerskom jubileju i dugogodišnjoj suradnji s Rebootom, a koje je A1 Hrvatska kao prvi telekom na hrvatskom tržištu osmislio i izradio u suradnji s regionalnim Hubom NEAR blockchaina kroz platformu h00kd.

Uz to, posjetitelji su za vrijeme trajanja festivala u sklopu A1 Gaming Arene mogli doživjeti i Playscape – jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu posvećen temi sigurnosti na internetu. „Sretni smo što smo upravo jubilarno izdanje lige održali uživo na Velesajmu. Osim što smo se dobro zabavili, kroz predstavljeni digitalni Playscape svijet, svi zajedno smo imali priliku i usvojiti razne savjete o metodama zaštite na internetu, ograničenom dijeljenju informacija kao i o ispravnom postupanju u toksičnim situacijama. Ovo je posljednji u nizu projekata koji je nastao u suradnji s Centrom za sigurniji Internet, a s ciljem omogućavanja zajednici gejmera i roditelja, sigurno mjesto u online svijetu za otvaranje diskursa o osjetljivim temama nasilja na mreži“, izjavila je Marijana Zagorac, koordinatorica medijske strategije, gejminga i sponzorstva u A1 Hrvatska.

Finale A1 Adria League svakako je jedan od najistaknutijih trenutaka uzbudljivog gejmerskog vikenda za nama koji je uz Algebrino studentsko natjecanje u CS:GO-u, predstavljanje Klastera hrvatskih proizvođača videoigara i startupova iz poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 iz Novske te mogućnosti igranja mnogih najnovijih gejmerskih naslova, završio u dobrom raspoloženju i nestrpljivom iščekivanju velikog comebacka jednog od najvećih gejming sajmova Reboot InfoGamera powered by A1 u 2023.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Očekuje se da će zabrana OpenAI-ja potaknuti razvoj kineskog LLM-a

Razvoj sustava umjetne inteligencije i popratnih alata služi za unaprijeđenje ljudskog društva I njegove funkcionalnosti. …