22 siječnja, 2022 12:37 pm

Philips Momentum MMD lansira novu liniju monitora s fokusom na igraće konzole

 

Andrija Jovićević

MMD najavljuje najnoviju liniju monitora – Momentum, fokusiranom na kućnu zabavu, posebice igranje na igraćim konzolama. Prvi Philips Momentum model, Philips 436M6VBPAB, dolazi s ogromnim 43-inčnim VA panelom u 4K rezoluciji. Osim impresivne veličine i rezolucije, ovaj monitor se može pohvaliti s maksimalnim osvjetljenjem od 1000 nita (1000 cd/m2 ), ultra širokom ljestvicom boja sa 100 postotnom podrškom za BT.709 spektar i 97.6 postotnom podrškom za DCI-P3 spektar koje postižu 8-bitni +2 bitnu dubinu boje FRC (Frame Rate Control) postajući tako prvi zaslon u svijetu koji će biti usklađen s novim standardom VESA DisplayHDR 1000.

Philips 436M6VBPAB opremljen je Quantum Dot tehnologijom umjesto klasičnim tehnologijama LED pozadinskog osvjetljenja. Ova inovativna tehnologija poluvodiča proizvodi vibrantne i dinamične boje s još plavijim plavim, zelenijim zelenim i crvenijim crvenim nijansama. Zahvaljujući užem spektru valnih duljina Quantum Dot izvora crvene, zelene i plave boje, ove primarne boje prikazane su s više zasićenosti što povećava vibrantnost slike i preciznost boja.

Novi Philips Momentum monitor je također i pravi gaming monitor! Ovaj monitor pruža gamerima vrhunsko iskustvo igranja kroz nisko ulazno kašnjenje zahvaljujući Low Input Lag načinu rada i SmartResponse tehnologiji za bržu vizualnu povratnu informaciju i Adaptive-Sync podršci  za igranje bez zastajkivanja ili lomljenja slike.

Dok su mnogi gameri privrženiji PC igranju ne odvajajući se od tipkovnica i miševa, preferirajući sjediti na svojoj gamerskoj stolici i uglavnom za tu svrhu koriste 24-inčne ili 32-inčne gamerske monitore, ima korisnika koji više preferiraju upotrebu konzola za igranje povezujući se na TV ili sličan veliki ekran, sjedeći na kauču te igranje s veće udaljenosti od ekrana. Tržište igraćih konzola bilo je drugo najveće u 2017. s 29 posto globalnog gaming tržišta prema NewZoo analitičaru. Nažalost, mnogi televizori nisu dizajnirani s fokusom na gaming i zato su manje opremljeni za brze, interaktivne akcijske igre i prouzrokuju ghosting efekt (efekt duha), zamućenje pokreta (motion blur) i slične efekte koji nerviraju gamere.

Momentum linija mijenja ovo područje i idealno popunjava prazninu u asortimanu Philips proizvoda. Cilj ove linije je prebaciti fokus na zabavu na velikim ekranima i console gaming dovodeći najnovije inovacije montora svjesnom gameru ili korisniku. Posebice za manje prostore, Momentum linija pokriva sve potrebe za zabavu na monitoru s izuzetnom kvalitetom.

Prvi model ove linije, Philips 436M6VBPAB je elegantan veliki zaslon s veoma tankim okvirom na modernom i futurističkom aluminijskom postolju. Monitor ima Ambiglow osvjetljenje koje kreira jedinstveno i prožimajuće iskustvo gledanja s eksternom aureolom svjetla oko zaslona. Brzi interni procesor analizira sadržaj slike i prilagođava boju i svjetlinu slici na ekranu. Ova je značajka posebno pogodna za filmove, sportski sadržaj i video igre. Elegantni vanjski dizajn 436M6VBPAB modela s Ambiglow značajkom je samo jedan u nizu bogate Momentum obitelji monitora.

Ovaj model opremljen je brzim 43-inčnim VA panelom s CrystalClear 4K UHD rezolucijom (3840×2160 piksela), odličnom brzinom odziva od samo 4ms GtG, SmartResponse tehnologijom i Adaptive Sync podrškom za jedinstveno iskustvo igranja. Ekskluzivna Philipsova tehnologija piksela – SmartResponse, eliminira ghosting efekt u brzim i interaktivnim igrama i filmovima s najmanjom mogućom latencijom. Najnovije verzije igraćih konzola mogu producirati određene igre u 4K i HDR (High Dynamic Range) rezoluciji za koje je 436M6VBPAB model idealan. Ovaj model također odlično odgovara korisnicima koji vole ležernu zabavu, gledanje filmova i serija ili igranje video igara i to posebno zahvaljujući svojoj Adaptive Sync podršci za AMD GPU grafike. Adaptive Sync omogućuje renderiranje ukupne količine sličica po sekundi sa stopom osvježavanja monitora i tako eliminira zastajkivanje ili kidanje slike. Za još veći odziv, Low Input Lag opcija smanjuje ulazno kašnjenje, odnosno vrijeme potrebno video signalu da prođe put od ulaza u uređaj pa do njegovog prikazivanja na zaslonu monitora.

Philips 436M6VBPAB model svestran je i praktičan monitor kao i ostali modeli Momentum linije. MultiView značajka omogućuje prikaz slike iz dva izvora simultano kroz Picture-in-Picture ili Picture-by-Picture opcije. Bogate opcije povezivanja uključuju DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort, HDMI 2.0 ulaz video signala kao i USB-C mogućnost povezivanja koji omogućuje prenošenje signala zaslona, struje, podataka i punjenje uređaja kroz samo jedan kabel, te ugrađeni USB 3.0 ulaz.

Monitor je također opremljen s dva visoko kvalitetna 7W zvučnika s DTS SoundTM , povećavajući prožimajuće iskustvo ne samo u vizualnom, nego i u audio smislu.

Philips 436M6VBPAB: Jedan daljinski upravljač pokreće sve HDMI-CEC kompatibilne uređaje, poput igraćih konzola, DVD Blue-ray playera itd.

Momentum linija dizajnirana je s ciljem da se monitor može postaviti na određenu udaljenost od korisnika, te za najudobnije iskustvo gledanja 436M6VBPAB monitor dolazi i s daljinskim upravljačem koji omogućuje mogućnost upravljanja HDMI povezanim monitorima ili uređajima s Philips EasyLink opcijom.

Prvi Philips Momentum monitor, Philips 436M6VBPAB bit će dostupan već u svibnju ove godine po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od:

Philips 436M6VBPAB – 5.939 kuna (bez PDV-a)

Izvor: Philips

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung na CES 2022 sajmu predstavio

  Marina Barić Najnovije modele MICRO LED, Neo QLED i Lifestyle televizora Tvrtka Samsung Electronics …