19 svibnja, 2024 1:27 pm

Parasound JCM250 Mono pojačalo snage

Američki audio specijalist, Parasound je predstavio novo mono-pojačalo snage. Također iza ovog uratka stoji legendarni dizajner John Curl.

Piše: Darko Brlečić

JCM250 ima pogonski stupanj koji korsiti dizajn strujnog kruga kaskadnosg sklopa. Ugrađeni materijal ploče ulaznog kruga FR-408 poboljšava integritet HF signala. Veliki R-core transformator je glavna osnovica napajačkog sklopovlja. Model JCM250 radi u režimu A/AB klase. JFET sklopovi rade u ulaznom stupnju dok u pogonskom stupnju su MOSFET sklopovi.

Snaga pri imepdanciji od 8Ohma je 250 watta, na 4 Ohma je 450 watta, dok pri imepdanciji od 2Ohma je 800 watta. U Parasoundu tvrde da ovo novo mono pojačalo radi stabilno i na 1 Ohm. Dakle, njegov sklop je podešen za rad s najzahtjevnijim zvučničkim konstrukcijama. Konektivnost je na visokoj razini. Tako tu se nalaze XLR ulazni i izlazni priključci, RCA ulazni i izlazni priključci, te terminali za prihavt večeg presejak zvučničkih kabela.Cijena i dostupnost kod domaćeg uvoznika je nepoznata.

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SAD je usvojio zakon za zaštitu glazbenika od umjetne inteligencije

Tennessee je postao prva američka država koja je donijela zakon koji štiti glazbenike od umjetne inteligencije. Skraćeni naziv …