ožujak 25, 2019 1:35 pm
Početna / AV Multimedija / Panasonic predstavlja LUMIX FT7 uz 4K

Panasonic predstavlja LUMIX FT7 uz 4K

U: Darko Brlečić

Panasonic je danas predstavio novi izdržljivi prijenosni fotoaparat izrađen posebno za fotografiranje u divljini i prirodi. LUMIX FT7 je otporan na vodu (do 31 metra) i na padove (do 2 metra). Uz novo optičko tražilo LFV (Live View Finder), 20,4-megapikselni senzor i 28-milimetarski širokokutni objektiv (4,6x optički zoom) riječ je o modelu koji je idealno rješenje za fotografiranje na otvorenom – u zraku, na zemlji ili u vodi.

Uređaj se odlikuje dizajnom koji je otporan na hladnoće do minus 10 stupnjeva Celzijevih i na pritisak tlaka do 100 kilograma. Unatoč tome, dizajn je kompaktan, a model posjeduje i cijeli niz high-tech fotografskih funkcija. Stoga nikada nećete propustiti zabilježiti niti jedan trenutak svoje fantastične ronilačke avanture, skijaškog skoka za 360 stupnjeva ili “jahanja” havajskog vala. Bilo da se radi o stijenama, džungli ili skoku u vodu, nije važno – sve to možete zabilježiti u 4K-u i Full HD-u.

S novim 0,2-inčnim (ekvivalent 1.170K točaka) optičkim tražilom LVF (Live View Finder) uspomene vam neće “bježati”, čak ni kada je riječ o predmetima fotografiranja koji su slabije osvijetljeni ili se nalaze pod snažnom sunčevom svjetlošću. Bočni troinčni ekran posjeduje rezoluciju od 1.040K točaka, najviše u svojoj klasi.

Zabilježite svaku sekundu nevjerojatnih avantura s brzim uzastopnim okidanjem na 10 fps* i funkcijom Light Speed AF – riječ je o savršenoj opciji za “hvatanje” neba kod bungee jumpinga ili morskog psa koji ulijeće u kavez. Sve te nezaboravne trenutke možete snimiti i u glatkom, visokorezolucijskom 4K video-zapisu i kao 4K fotografiju.

Korisnici mogu jednostavno podijeliti iskustva sa svoje posljednje avanture putem vrhunskih fotografija s GPS oznakama – na WhatsAppu, Instagramu ili Facebooku zahvaljujući mogućnosti Wi-Fi povezivanja.

Korisnicima je na raspolaganju i mogućnost dodatnog obogaćivanja sjajnih fotografija prije dijeljenja na društvenim mrežama zahvaljujući time-lapse fotografiranju i drugim integriranim funkcijama kao što su 22 kreativna filtra ili panoramski način rada za izradu vertikalnih i horizontalnih panoramskih fotografija.

Oni koji sudjeluju u noćnim avanturama poput alpinizma ili istraživanja spilja uređaj mogu koristiti i kao “baklju”, bez potreba za aktivacijom ostalih funkcija na uređaju.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Rasne slušalice za 8500 Eura

Darko Brlečić Na našem portalu čitatelji mogu čitati članke i recenzije o slušalicama. To je …