23 lipnja, 2024 6:12 am

Opera je obazriva prema autonomiji prijenosnika

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

o3

Opera Web preglednik već godinama slovi za jednog od najboljih Internetskih pretraživača na Windows te Mac platformi. S vremena na vrijeme ova tvrtka, čije ime nosi i Internetski preglednik, donese svojim korisnicima novitete koji s velikim oduševljenjem budu primljeni kod samih korisnika. Tako je i ovoga puta, kada se Opera odlučila za uvođenje noviteta koji će svakako biti od velike koristi svima onima koji Operu imaju te koriste na prijenosnim računalima s platformama Windows i Mac. Naime tvrtkini developeri razvili su alogoritam koji (odabirom na njega) smanjuje kompresiju video-zapisa, odnosno veličinu njihova prikazivanja, broj aktivnih kratica stavlja u mirovanje te kvalitetu odnosno veličinu fotografije isto tako smanjuje.

OPP

Ova mogućnost za sada je dostupna pri Developer izvedenici Opera Web preglednika za Windows te Mac računala a iz Opere kazuju kako ovim načinom korištenja preglednika, prijenosnik može do 50% dulje koristiti Operu u odnosu na prethodnu inačicu. Moramo naglasiti kako se ova značajka može koristiti kada je prijenosnik pri radu na bateriji, odnosno kada nije priključen na kabel te utičnicu. Potom se odabere ikonica „baterije“ (Power saving) dok nakon toga započinje gore navedeni proces rada Opera Web preglednika. Nadamo se kako će ova mogućnost uskoro dospjeti i pri korisnicima Opere koji nisu u Developer programu.


Vezani članci:

Opera s nadogradnjom na verziju 32

Chrome za Android dobiva “Pause” preuzimanja

“OK Google” više ne postoji za Chrome web preglednik

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …