17 lipnja, 2024 3:42 pm

ONKYO TX-SR3100DAB

Nakon poslovno-financijskih peripetija, Onkyo se ponovno vraća u službu. Tako je japanski tradicionalist nedavno predstavio novo 5.2-kanalni uređaj za ljubitelje dobrog zvuka I fimskih zapisa.

Piše: Darko Brlečić

TX-SR3100 ima Dolby Atmos i DTS:X tehnologije audio dekodiranja kao i Dolby Vision i HDR10+ kada je u pitanju tehnologija slike. Predmetni formati služe za poboljšanje kvalitete zvuka i slike. Dolby Atmos i DTS:X čitaju trodimenzionalne izvore zvuka i omogućuju 3D reprodukciju zvučnih efekata. S najnovijim HDMI 2.1a standardom, Onkyo  TX-SR3100 podržava širok raspon video signala uključujući trenutne formate visoke razlučivosti kao i 8K60Hz i 4K120Hz.

S vlastitom tehnologijom akustične kalibracije tvrtke “AccuEQ Room Calibration”, TX-SR3100 je namijenjen za prilagodbu postojećem sustavu zvučnika na najbolji mogući način. Prema proizvođaču, veličina i položaj zvučnika kao i akustični uvjeti u prostoriji automatski se bilježe, a moguća odstupanja kompenziraju se usporedbom.Ipak to je mao ozbiljnija priča.

Proizvođač se trudi  učiniti novi AV receiver privlačnim audiofilima posebno s “Music Optimizer DSP” načinom rada, koji bi trebao moći rekonstruirati komprimirane datoteke. U velikoj mjeri obnavlja male detalje koji su izgubljeni tijekom procesa kompresije, što navodno posebno pogoduje kvaliteti zvuka formata kao što su WMA, AAC i MP3. Kvaliteta zvuka koju generira “Music Optimizer DSP” trebala bi se približiti beskompromisnoj kvaliteti. Sve navedeno odaje dojam ozbiljnosti prema krajnjem potrošaću.

https://onkyo.com/emea

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Samsung MICRO LED TV

Vrhunska Luksuzna Kućna Zabava Samsung je najavio proširenje svog portfelja MICRO LED zaslona, donoseći vrhunsku …