30 svibnja, 2024 12:24 am

Onkyo LS7200 3D Soundbar sustav

Autor: Darko Brlečić

onkyo_ls7200_hifinews_november_2016

Onkyo je predstavio LS7200 3D Soundbar – zvučnički sustav koji kombinira Dolby Atmos i DTS: X audio reprodukciju nove generacije s mrežnim povezivanjem.
Nadogradnja na moderne televizore se zove soundbar. Taj rastući segment treba ozbiljno shvatiti. U Onkyou su predvidjeli mogućnost zauzimanja određenog tržišnog kolača, pa shodno tome dizajnirali soundbar-zvučnički sustav s mrežnim povezivanjem i modernim karakteristikama.
Model LS7200 3D se sastoji od tri komponente: AV centralne jedinice, soundbar zvučnika i subwoofera.
Onkyo_slw-403AV centralna jedinica posjeduje četiri HDMI ulazna priključka, jedan od njih ima 4K/60p propusnost s ARC funkcijom (Audio Return Channel). Ovaj sustav ima mogućnost kalibracije akustike prostorije preko AccuEQ Room Acoustic Calibration sklopovlja, koje omogućuje individualno tretiranje zvučnika u prostoru kroz podešavanje razine, prostornog odmaka i skretnice. Sve je to smišljeno u svrhu prevencije od stojnih valova kao i dobivanja čiste i precizne zvučne prezentacije.
Soundbar zvučnik se lako smješta ispod/ispred televizora kao kompaktna estetska komponenta. Unutar njega se nalaze zvučni za lijevu stranu,desnu stranu i centralni zvučnik koji je zadužen za prezentaciju dijaloškog okvira. On podržava povezivost preko DTS Play-Fi tehnologije, komunikaciju preko aplikacija za iOS i Android (streaming glazbenih datoteka) s jednostavnim sučeljem za Wi-Fi. Airplay i dual-band 5 GHz/2.4 GHz Wi-Fi su također uključeni u sustav popratnih aplikacija,naravno tu je i Bluetooth veza kao završni dio bežičnog povezivanja.
ONKYO kontrolna aplikacija objedinjuje bežične tehnologije, pojednostavljuje pristup raznim servisima kao što su TIDAL, TuneIn, te centralizira komunikaciju/distribuciju audio sadržaja unutar doma preko FireConnect kompatibilnih bežičnih zvučnika. Aplikacija može funkcionirati kao svojevrsni daljinski upravljač koji podešava razinu glasnoće, mijenja tipove kodeka i formata, te miksa standardni višekanalni zvuk u tzv. 3D zvučno okruženje.

 Onkyo LS7200 3D Soundbar sistem bit će dostupan za Britansko tržište po cijeni od 899 funti, dok cijena i dostupnost za ostatak EU tržišta nije poznata.

Info: www.eu.onkyo.com


Vezane vijesti

LG Electronics predstavio novi 4K HDR OLED televizori u Hrvatskoj

Nova generacija all-in one playera

Kolovoz 1955 godine

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Kompaktan kompletan sustav: L42ms Classic iz JBL-a

  Sustav JBL L42ms Classic nudi Hi-Res rezoluciju od 24 bita / 96 kHz, tako …