30 svibnja, 2024 6:02 pm

OnePlus 12. listopada predstavlja OnePlus X

Autor: Nino Krstačić

o2

Sve je izglednije kako će tvrtka OnePlus na događaju koji će organizirati 12. listopada predstaviti novi (treći po redu) model pametnog telefona. Nakon prošlogodišnjeg OnePlus One te ovogodišnjeg (nedavno predstavljenog) OnePlus Two, red je došao na novi model. Neslužbeni izvore govore kako će treći pametni telefon iz okrilja OnePlus tvrtke zvati „X“. Ovaj navod potvrđuje i screenshot koji zorno prikazuje početni zaslon nadolazećeg pametnog telefona, gdje se jasno može razaznati „X“. Što se tiče softverskih odnosno hardverskih detalja, OnePlus X dolaziti će s 5“ zaslonom rezolucije 1080x1920px, što će pak rezultirati gustoćom od 441ppi.

Unutrašnjost uređaja biti će upotpunjena MediaTek MT6795 chipsetom uz prisustvo osmo-jezgrenog (64-bit) procesora, radnog takta 2.2GHz. Grafičke segmente odrađivati će PowerVR G6200 grafički procesor pri 700MHz. Interna memorija kapaciteta 32GB te 2GB radne memorija. Ovog puta nemamo informacija hoće li OnePlus X dolaziti s microSD utorom, odnosno podrškom za eksternu memoriju. Što se tiče kamere (primarne i sekundarne) one dolaze pri 13MP, odnosno s 5MP. Kao što smo kazali primarna kamera dolazi s 13MP te mogućnošću snimanja 4K video zapisa. Senzor koji se nalazi unutar primarne kamere dolazi iz redova Sonya, odnosno riječ je o Sony IMX258 senzoru. Otvor blende iznosi f/2.0. Kapacitet baterije iznositi će 3100mAh, što će biti dostatno za čitav dan korištenja uređaja, dok će onima štedljivijima potrajati koji sat više pa čak i do dan i pol.

Kao što je to bio slučaj s OnePlus One i OnePlus Two modelima, OnePlus X neće isto tako posjedovati NFC. Cijena uređaja nadolazećeg modela trebala bi biti 249$. Isti princip s pozivnicama te predbilježbama biti će i ovog puta implementirane i iskorištene na isti način kao i kod dva prethodna OnePlus modela. OnePlus događanje kao što smo naveli održati će se 12. listopada u Indiji, gdje bi se treba pojaviti i suosnivač Carl Pei kao i glavna i odgovorna osoba OnePlus India Vikas Agarwall.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …