24 rujna, 2023 4:24 pm

OCTAGON SX88+ SE DVB-C/T2/IPTV-TEST

Potreba za uređajem koji objedinjuje zemaljsku televiziju, kabelsku i IPTV mogućnosti još uvijek postoji. Naime, HR tržište je prepuno raznih DVB-T2/C2/S2 kombi uređaja upitne kakvoće . Navedene uređaje može te pronaći u  velikim trgovinama tehničke robe, jer su cjenovno prihvatljivi a sve ostalo je dobitak na lutriji.

Piše: Darko Brlečić

Octagon SX88+SE C/T2 spada u rang  idealnih za kabelsku televiziju ili zemaljsku televiziju. Funkcionalno, maleni s velikim performansama nije nimalo inferioran svojoj velikoj braći, ali je dizajniran za neupadljivu ili skrivenu upotrebu. Osim što je kombinirani Digitalni prijemnik, navedeni uređaj može poslužiti kao svojevrsni media player.

Opremljenost za ovako  mali uređaj je na visokoj razini. Tako tu se nalaze dva USB priključka (MP3 player& čitač JPEG datoteka), Conax card utor, optički audio izlaz, 3,5mm audio izlaz, LAN priključak, te poveznica za spajanje vanjskog senzora koji komunicira sa daljinskim upravljačem.

Ugrađeni tuner radi jednostavno i brzo s Fast Scan opcijom. Zaista, brzo pronalazi sve dostupne TV/radio kanale, analizira kvalitetu prijema signala, te samu reprodukciju signala.

Performanse

U velikim urbanim sredinama  SX88+ SE  DVB-C/T2/IPTV spojen s malom vanjskom antenom daje odlične rezultate u svakom pogledu. Razlog tomu leži u činjenici da urbane sredine u HR imaju više nego dobru pokrivenost signalom, te eventualne drastične vremenske oscilacije malo utječu na rasprostranjenost signala.

Kod razvijenijih ruralnih sredina kao što je Općina Bednja u Varaždinskoj Županiji gdje je također odrađen test stvar je sasvim drugačija. Naime, prilikom skeniranja kanala, uređaj pronalazi manji broj Hrvatskih kanala, ali zato veliki broj Slovenskih i Mađarskih TV/radio kanala. Zanimljivost se odnosi na znatno bolju kvalitetu signala iz drugih država negoli iz Hrvatske. Za vrijeme testiranja došlo je do značajnih vremenskih oscilacija koje su generirale smetnje kod prijema HR kanala dok kanali iz drugih država su neometano prolazili. Držim da za takav razvoj situacije su ključna dva faktora: prvi je konfiguracija zemljopisnog terena, a drugi faktor je odašiljač s neadekvatnom opremom za prijem i distribuciju signala.

Zaključak

Octagon  SX88+ SE  DVB-C/T2/IPTV objedinjuje tri komponente u malom kućištu. Perfomanse i mogućnosti nadilaze konkurenciju, a tu je i Linux OS koji omogućuje programsku nadogradnju što će cijeniti zahtjevniji korisnici. Topla preporuka…

Specifikacije:

H.265 / MPEG4 – HD/SD , DVB-C/T2 hybrid tuner

– Cable TV & Terrestrial TV

– BlindScan support

– Stalkers, IPTV

– .m3u, YouTube, RedTube

– 2 x USB 2.0 ports

– 4-digit 7-segment display

– E2 (Enigma2) Setting Support

Linux OS operating system

– Stalkers & IPTV

– WebTV & VOD Video Club

– IPTV m3u, m3u8, m3u8plus, Autoget m3u

– Customized IPTV Portal and Logo Support

– Internet Radio & YouTube

– 2x USB 2.0 ports

– User-friendly OSD interface

– WebIF & FTP access

– Recording & TimeShift (*optional)

– Network 10/100Mbit LAN

– WiFi (WLAN) + 3GB model support via USB ports

– DLNA Player & Built-in Media Player

– iOS and Android app (.apk) remote control & web browser (WebIF)

– FastScan support

Prosječna maloprodajna cijena : na upit

Ustupio: http://sky-satshop.com/

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

ESPN+ paket poskupljuje u kolovozu (avgustu)

Američka  mreža ESPN je objavila da će njihov servis ESPN+ povećati pretplatu za 1 dolar,tako …