17 lipnja, 2024 3:03 pm

Novi JVC D-ILA projektori za kućno kino

 

JVC Kenwood Corporation s uzbuđenjem predstavlja četiri nova vrhunska izvorna 4K D-ILA projektora za kućno kino, DLA-NZ900 / DLA-RS4200 i DLA-NZ800 / DLA-RS3200 . Ovi projektori dizajnirani su za unos i prikaz slika rezolucije 8K60p s visokim prirodnim kontrastom i svjetlinom.

Piše: Darko Brlečić

Svaki model ima JVC-jeve ekskluzivne 4K D-ILA uređaje, s potpuno novom trećom generacijom koja postiže 1,5 puta veći izvorni omjer kontrasta u usporedbi s konvencionalnim uređajima. JVC-ov novi vlasnički BLU-Escent Laser light engine povećava svjetlinu i zasićenost boja, pružajući korisnicima vrhunsko iskustvo gledanja. Svi modeli mogu rukovati 8K izvorima i prikazati 8K slike. Poboljšajte performanse svog kućnog kina s proširenim dinamičkim rasponom, vrhunskim kontrastom i svjetlinom.

Uvođenje četiri nova modela

JVC se uvijek fokusirao na pružanje vrhunskog iskustva kućnog kina, ciljajući na kupce koji cijene umjetnost projekcije. Glavni prioritet JVC-a je proizvesti zadivljujuću kvalitetu slike na velikim zaslonima unatoč promjenjivom sadržaju.

Objavljivanje četiri nova modela – dva u seriji Procision (DLA-NZ900/DLA-NZ800) i dva u referentnoj seriji (DLA-RS4200/DLA-RS3200) označava novu eru u tehnologiji kućne projekcije. Ovi modeli mogu unijeti i prikazati 8K slike s neusporedivom oštrinom i detaljima, zahvaljujući novom 4K D-ILA uređaju treće generacije i laserskom izvoru svjetla BLU-Escent.

Ključne značajke novih projektora

 • Ultradinamička projekcija: Kombinira nove 4K D-ILA uređaje i BLU-Escent Laser svjetlosni mehanizam za isporuku najoštrijih slika i ultravisokog omjera kontrasta.
 • Poboljšana 8K projekcija: Svi projektori mogu unositi i prikazivati ​​8K60p i 4K120p signale s novim 8K skaliranjem koji poboljšava svaki detalj.
 • Objektiv od potpunog stakla: osigurava točnu reprodukciju izvornih 8K slika na svakom inču zaslona.
 • Podrška za HDR sadržaj: JVC-ovo dinamičko preslikavanje tonova podržava širok izbor HDR formata za HDR iskustvo po principu “ključ u ruke”.
 • Kino filtri: reproducira širok raspon boja koji premašuje DCI/P3 boju za živopisne boje.
 • Clear Motion Drive: poboljšana obrada pokreta osigurava glatkiju sliku.Druga generacija 8K/e-shiftX tehnologije

  Vlasnička JVC-jeva 8K/e-shiftX, tehnologija zaslona visoke razlučivosti koja udvostručuje razlučivost pomicanjem piksela za 0,5 piksela u četiri smjera: gore, dolje, lijevo i desno, značajno je napredovala kao druga generacija 8K/e- pomak X. Najnovija verzija uključuje JVC-ov najnoviji 8K mehanizam za skaliranje, koji drastično poboljšava oštrinu i detalje projektora u širokom rasponu sadržaja, uključujući 8K (8192 x 4320 piksela) izvore.

 •  

  Novi projektori dolaze s potpuno novim “Vivid Picture Mode”, koji reproducira SDR sadržaj sa zasićenijim bojama od konvencionalnog Natural moda. Ovaj način rada izvrstan je za projiciranje SDR animiranih djela popularnih u sadržajima za strujanje i igranje s većom živopisnošću. Korisnici mogu očekivati ​​intenzivnu svjetlinu i ekspoziciju u načinu živopisne slike, gdje boje iskaču sa zaslona u animiranim filmovima.

 • DML (Display Mastering Luminance) za bolji HDR doživljaj

  DML (Max Display Mastering Luminance) metapodaci, koji predstavljaju razinu nit profesionalnog monitora koji se koristi za ocjenjivanje filma prema redateljskim standardima, koriste se za postavljanje dinamičkog raspona naslova za poboljšano HDR dinamičko mapiranje tonova. Svi modeli nude DML, a vrijednosti MaxCLL koriste se za HDR razine. Kada ovo uparite s JVC-jevim “FILMMAKER MODE” možete gledati sadržaj na način na koji je namijenjen. Pri korištenju načina rada isključene su prilagodbe kvalitete slike kao što su interpolacija okvira i smanjenje šuma, a temperatura boje postavljena je na D65 (6500K), što korisnicima omogućuje uživanje u filmovima i dokumentarcima s kvalitetom slike koja je vjerna izvornom masteru.

  S vrhunskom tehnologijom i predanošću pružanju najboljeg iskustva gledanja, JVC-jevi novi D-ILA kućni projektori postavljaju novi standard za kućnu zabavu.

  https://eu.jvc.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …