13 lipnja, 2024 10:51 pm

Nove Technicsove ANC bežične slušalice

Technics je lansirao dva para novih bežičnih slušalica: potpuno novi vodeći model EAH-AZ80 i EAH-AZ60M2, nasljednika EAH-AZ60 .

Piše: Darko Brlečić

 Nove slušalice dizajnirane su da budu dovoljno svestrane da podnose sve što užurbani putnici i ljubitelji glazbe zahtijevaju: cjelodnevnu udobnost, kvalitetu zvuka i niz pametnih značajki.

Bluetooth Multipoint za do tri uređaja  i izbor od sedam veličina nastavaka. Popis značajki, na papiru, je impresivan. Vodeći model EAH-AZ80 opremljen je novim aluminijskim pokretačem od 10 mm “slobodnog ruba” koji ima za cilj smanjiti izobličenje i ponuditi veća proširenja frekvencije.

EAH-AZ60M2 umjesto toga ima jedinicu  od 8 mm bioceluloze, ali oba modela imaju “jedinstveni dizajn akustične kutije” u kojoj se nalazi akustična kontrolna komora za optimiziranje protoka zraka i, zajedno s harmonizatorom, pruža široku zvučnu pozornicu, više detalja i prirodniji zvuk vokal. Technics kaže da će EAH-AZ80 ponuditi “ukupno bolje performanse” u usporedbi sa svojim manjim bratom u smislu zvuka, ANC-a i sigurnog prianjanja. I EAH-AZ80 i EAH-AZ60M2 imaju podršku za LDAC kodek za kvalitetniji Bluetooth streaming (ali još uvijek nemaju aptX ili aptX HD).

Ono što je kritično, što odvaja od  konkurencije, mogu se spojiti na tri uređaja istovremeno zahvaljujući Bluetooth (5.2) Multipoint – prvom smo vidjeli u potrošačkim slušalicama, pri čemu većina slušalica nudi samo do dva povezivanja uređaja. ANC, u međuvremenu, dolazi zahvaljujući Technics Dual Hybrid Noise Canceling Technology, koja kombinira digitalni softverski filtar s mikrofonima koji potiskuju buku izvana. Ukupno je osam mikrofona u oba modela (četiri u svakom pupoljku): povratni mikrofon, povratni mikrofon, mikrofon za detekciju glasa i mikrofon za razgovor – svi zajedno rade kako bi pružili ono što Technics tvrdi da je novo industrijski standard u ANC-u. Poboljšana JustMyVoice tehnologija poziva analizira vaš glasovni signal i u skladu s tim potiskuje okolne zvukove kako bi jasnije uhvatila govor, a dostupna je i u EAH-AZ80 i EAH-AZ60M2. Tu je i poboljšano smanjenje okolne buke kako bi se smanjila okolna buka kada je, na primjer, vjetrovito. I EAH-AZ80 i EAH-AZ60M2 imaju IPX4 vodootpornost, kompatibilnost s glasovnim asistentom, podržavaju bežično punjenje, a dodirne kontrole određene za svaku slušalicu i načini zvuka mogu se prilagoditi pomoću aplikacije Technics. Trajanje baterije također je dosljedno na oba modela, uz tvrdih 7,5 sati reprodukcije glazbe bez ANC-a (25 sati s kućištem za punjenje) i sedam sati reprodukcije s uključenim ANC-om (24 sata s kućištem). Dizajn je još jedna razlika između ova dva modela. Vrhunski EAH-AZ80 ima posebno oblikovano kućište koje se usklađuje s oblikom vašeg uha, za koje se tvrdi da nudi ergonomičnije i sigurnije pristajanje tako da su udobni za nošenje tijekom cijelog dana. EAH-AZ60M2 zadržava isti oblik  kao prethodni model EAH-AZ60. Tih sedam veličina nastavaka , inače, kreću se od XXS do XL.

Model EAH-AZ80 dostupan je u tamno  crnoj i srebrnoj boji, dok je EAH-AZ60M2 dostupan u crnoj, srebrnoj i ponoćno plavoj boji.

https://www.panasonic.com/hr/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Kompaktan kompletan sustav: L42ms Classic iz JBL-a

  Sustav JBL L42ms Classic nudi Hi-Res rezoluciju od 24 bita / 96 kHz, tako …

Odgovori