20 listopada, 2020 10:31 am

Nove TEAC 301 komponente

Darko Brlečić

Japanski TEAC nastavlja s nadogradnjom svoje Referentne Mini serije 301. Novajlije u toj porodici su integrirano stereo pojačalo s USB DAC-om AI-301 DA-X i USB DAC UD-301-X .

AI-301DA-X integrirano stereo pojačalo s USB DAC-om dolazi u 22 cm širokom aluminijskom kućištu. Pojačalo može isporučiti snagu od 60 watta po kanalu zahvaljujući ICE-power pojačivačkoj tehnologiji patentiranoj u Danskoj. Mini integrirac posjeduje pojačalo za slušalice, Burr Brown PCM 1795 32 bitni D/A konverter, digitalni sklop koji podržava 24bit/192kHz rezoluciju, tu je podrška za DSD 64 i DSD128 Hires datoteke preko USB poveznice. Od ulaznih priključaka tu su dva digitalna (optički, koaksijalni) ulaza, dva seta analognih RCA priključaka i jedan USB ulazni konektor. Za uporabni komfor se brine priloženi daljinski upravljač. Cijena za europsko tržište iznosi 500 eura.

UD-301-X USB DAC je komponenta koja između ostaloga može poslužiti za izgradnju snažnog desktop sustava. Njegov vizualni dizajn je identičan kao i kod integriranog pojačala, smještenog u kućište od aluminija.Uređaj je ekipiran s USB portom koji podržava DSD Nativnu reprodukciju. To znači da direktno konvertita DSD signal u analognu valnu formu u ASIO2.1 i DoP formate, bez promjene PCM formata. Implementirani USB port omogućuje transfer audio signala iz računala prema konverteru čiji interni clock puno precizniji negoli je to slučaj kod svih računala. UD-301-X podržava reprodukciju 24bit/192kHz PCM, DSD64 i DSD128 datoteke. Za kvalitetnu obradu signala brine se ugrađeni Dual 32 bitni Burr Brown PCM1795 DAC sklopovlje, a tu su i Dual MUSES8920 Operaciona pojačala. Ugrađeni Torodialni transformator omogućuje adekvatno napajanje svih elemenata. Digitalni (optički, koaksijalni) ulazi omogućuju spajanje modernih televizora, satelitskih prijemnika radi postizanja boljih soničnih performansi, dok USB priključak omogućuje spajanje računalne konfiguracije kao svojevrsnog izvora zvučnih informacija. Analogni priključci su podijeljeni na RCA i XLR izlazne priključke, što u praksi omogućuje da USB DAC funkcionira kao pretpojačalo za spajanje na izlazno pojačalo ili na aktivne zvučnike. Cijena za europsko tržište iznosi 450 eura.

www.teac-audio.eu

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Premijera novog fotoaparata LUMIX …

  …punog kadra bez zrcala na internetskom predstavljanju Panasonic najavljuje svečano internetsko predstavljanje svog novog …