19 svibnja, 2024 4:08 pm

Nokia, Technicolor VR partnerstvo sadržaja

Tehnološke tvrtke Nokia i Technicolor su u partnerstvu kako bi zajedno stvorili novi i zadivljujući VR sadržaj pomoću Nokijinih OZO + kamera i OZO alata za stvaranje sadržaja. Prvi projekt bit će niz 360 Masterclass sjednica koji će se održati u Technicolor Experience Center (TEC) u Los Angelesu. Početni tečaj će profesionalcima pružiti dubinski uvid u stvaranje privlačnih VR filmova i kako se medij razlikuje od tradicionalnih filmskih iskustava. Kao dio ovog partnerstva, OZO + će imati prebivalište u TEC-u.

Technicolor Experience Center je mjesto gdje se umjetnici i znanstvenici iz cijele industrije okupljaju kako bi ostvario puni potencijal potopnih medija. Nokia kaže da kombinirajući talente Technicolora i njegovih kreativnih brandova s ​​partnerima iz različitih područja poput igranja, animacije, tradicionalnih medija i tehnologije, Technicolor omogućuje ideju, istraživanje i stvaranje koje gura granice onoga što bijahu impresivna iskustva.
“U stvaranju potpunog sadržaja, žive kamere za akciju ključ su za proces pripovijedanja, a Nokia je uložila dosta vremena i istraživanja kako bi razumjela kako pružiti sadržajnim sredstvima alate potrebne za kvalitetno snimanje slika”, komentirao je Marcie Jastrow, SVP Immersive Media i voditelj Technicolor Experience Center. “Technicolor ima dugu povijest u primjeni naših vodećih stručnjaka za boju i znanosti i  za obradu slike radi rada s proizvođačima fotoaparata kako bi stvorili najkvalitetnije tehnike snimanja i ishode. Zato je Technicolor Experience Center ponosan na partnerstvo s tvrtkom Nokia  koja će istražiti stvaranje visokokvalitetnog sadržaja. ”

“Radili smo s tvrtkom Technicolor i svojim brandovima kao što je Moving Picture Company (MPC) za isporuku nevjerojatnih projekata kao što su OneRepublic’s Kids ‘glazbeni videozapis, Heroes i Playtime“, dodao je Csilla Kozma, voditeljica odnosa sadržaja, Nokia Technologies. “Otvaranje TEC-a omogućuje nam podizanje našeg odnosa i dijeljenje ključnih učenja koje smo stekli u virtualnoj stvarnosti s širom publikom kroz niz Masterclasses.”

Osim OZO + kamere i OZO Creatora, Nokijine premijere softvera za  VR, Nokia je pokrenula novu platformu OZO Reality, uključujući OZO Deliver, OZO Player SDK i Nokia VR format extensions, omogućujući kvalitetnije doživljaje za širu publiku dopuštajući isporuku I interoperabilnost reprodukcije. Te tehnologije omogućuju širokom ekosustavu partnera da isporučuju veću razlučivost, prostorni zvuk i podršku za mješovita iskustva u stvarnosti za sadržaj snimljen bilo kakvom visokokvalitetnom VR kamerom.

Uz ekosustav OZO alata, Nokia donosi sljedeći korak prema onome što ona naziva “OZO Reality”, višom razinom potrošačkog iskustva definiranom vrhunskim uranjanjem, novim kreativnim mogućnostima i povećanom učinkovitošću za kreiranje, isporuku i iskustvo intrigantnog pripovijedanja .

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Philips monitori E1 linije predstavljaju

Tri nova višenamjenska modela za hibridni i remote rad  Andrija Jovićević  U ožujku se seriji …