22 rujna, 2020 12:24 pm

Ne otvarajte ovih 14 sajtova o korona virusu!

Poslednjih nedelja, sa  širenjem koronavirusa i proglašnjem globalne pandemije, stručnjaci i mediji širom sveta se trude da pravovremeno i istinito informišu stanovništvo svojih zemalja o trenutnom stanju epidemije u svakoj od zemalja i daju stručne savete o merama zaštite koje bi trebalo preduzeti.Zbog toga  na globalnom,  i lokalnom nivou, podignut veliki broj stručnih sajtova, dok se u isto vreme najveći pretraživači i društvene mreže trude da u prve rezultate pretraga “izbacuju” relevane  informacije, i da suzbijaju lažne vesti i nestručne savate o korona virusu i njegovim posledicama.To,  nije  lak posao, pa se u nekim trenucima može učiniti da se glasine, pogrešne i neproverne informacije i nestručni saveti šire čak i brže nego one stručne.

Naravno, tu su i hakeri i sajber kriminalci koji se trude da trenutnu globalnu zabrinutaost za zdravlje zloupotrebe u svoju korist. Internet prevare, sajtovi koji se bave “fišingom” i broj spam poruka svakodnevno su u porastu.Stručnjaci za sajber bezbednost firme Recorded Future opominju da svakodnevno registruje sve više internet domena iza koji se kriju sajtovi koji šire lažne vesti i sprovode različite vrste internet prevara. Oni su izdvojili 14 internet sajtova koji bi svi trebalo da izbagavmo:

– Coronavirusstatus[tačka]space

– Coronavirus-map[tačka]com

– Blogcoronacl.canalcero[tačka]digital

– Coronavirus[tačka]zone

– Coronavirus-realtime[tačka]com

– Coronavirus[tačka]app

– Bgvfr.coronavirusaware[tačka]xyz

– Coronavirusaware[tačka]xyz

– Corona-virus[tačka]healthcare

– Survivecoronavirus[tačka]org

– Vaccine-coronavirus[tačka]com

– Coronavirus[tačka]cc

– Bestcoronavirusprotect[tačka]tk

– Coronavirusupdate[tačka]tk

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

29 godina od postanka Linux-a

25. avgusta 1991. godine, finski student Linux Benedict Torvalds predstavio je na comp.os.minix.news grupi svoj …