1 prosinca, 2020 10:46 pm

NAGRA HD SERIJA

Piše: Darko Brlečić

Švicarska NAGRA koja postoji od 1951 godine, unutar svoj portfelja sadrži značajne patente kao i proizvode iz domene softwarea, sigurnosti, digitalne televizije, digitalnog menadžmenta , prijenosne snimačke tehnologije i naposljetku audio tehnologije. Zahvaljujući audio tehnologiji, ljubitelji vrhunskog zvuka i dubokog novčanika mogu uživati u trajnim uređajima iz segmenta NAGRA AUDIO.

Iz NAGRA AUDIO tvrtke stiže set koji se sastoji od pretpojačala i pojačala pod oznakom HD.

HD Preamp HV je nadograđena verzija s oznakom HV (High Voltage), unutrašnjost je potpuno redizajnirana sa snažnim kondenzatorima i potpuno tihim (bešumnim)napajanjem. Nova regulacija jačine zvuka je patentirana tehnologija koja omogućuje savršeno usklađivanje razine u odnosu  na klasični potenciometar s tehnologijom prekidača otpornika i popratnih sklopova.Naime kod ovog patenta nema prigušenja ulaznog signala, već samo automatski odabir linijskog protoka kod izlaznog transformatora.

Ulazna impedancija 50 kOhma ,a izlazna impedancija je 0.2 Ohm što je dostatno za pogon bilo kojeg pojačala na tržištu. Frekventni odziv ide u rasponu od 5Hz pa sve do 200kHz

HD AMP Statement
Nagra HD AMP dizajniran je za vrhunske sustave koji mogu reproducirati glazbu realno. HD AMP se sastoji od dva mono bloka koji su sposobno za pogon najzahtjevnijih zvučničkih konstrukcija. Mono blokovi su dizajnirani kao vertikalni monolitni pojačivački sustav. Napajački sklop od  gotovo 1600VA, te stabilizacija od 264Mf posebno rađena u Mundorfu jamči kvalitetan i dugotrajan rad pri svim opterećenjima. Ugrađeni MOSFET tranzistori su odabrani jer oni su najbliži lampama po zvučnoj vjernosti. Svaki monoblok isporučuje snagu od 250 watta pri impedanciji od 8Ohma, te ima zaseban režim rada u visokoj A klasi gdje je snag od 30 watta. Maksimalna snaga je 1000 watta pri najnižoj impedanciji. Ulazna osjetljivost ide u rasponu od 1- 2 volte. Masa po mono bloku iznosi nemalih 56kg. Ova pojačala posjeduju XLR i RCA ulazne priključke.

https://www.nagraaudio.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

JVC XP-EXT1 Dolby Atmos Set

Piše: Darko Brlečić JVC je predstavio Dolby Atmos sustav koji se sastoji od slušalica i …