30 svibnja, 2024 5:17 pm

Musician AUDIO PEGASUS

Današnje tržište vrhunskih D/A (digitalno-analogni) pretvarača razlikuje se u minijaturama i ogromnim cjenovnim razlikama koje nadmašuju zdravu realnost. No, zato postoje uradci s određenim odstupanjima od tradicionalnog dizajna, bez potrebe za velikim bankovnim kreditom.

Piše: Darko Brlečić

Uđite u svijet vrhunskih R-2R DAC-ova. Odstupajući od tradicionalnog dizajna D/A čipa, umreženi dizajn otpornika Musician’s Pegasus R-2R pruža PCM i DSD pretvorbu visoke kvalitete visoke razlučivosti s ultra-niskim digitalnim šumom i izobličenjem. Njegovi posebni digitalni FIR filtri u 32 koraka, robusna konstrukcija i sofisticirani sklopovi daju vrlo dinamičnu, detaljnu i prirodnu reprodukciju zvuka. Ograničenje uzorkovanja postavljeno na ekstremno visoke vrijednosti (PCM 1526 kHz, DSD 1024) čini Pegasus konverter izuzetno izdržljivim i svestranim, bez straha od njegove zastarjelosti za mnogo godina.

Pegasusov upravljački krug visokih performansi izgrađen oko Altera Cyclone FPGA i pripadajuće jedinice za formiranje signala sastavljene od otpornika s vrlo niskom disperzijom rezultiraju vrlo preciznom obradom podataka bez izobličenja signala i omjerom signal-šum od 123dB.

Musician’s Pegasus linearno napajanje temelji se na prevelikom toroidalnom transformatoru i velikom međuspremniku. Odvojeno napajanje digitalnih i analognih sklopova osigurava učinkovito poništavanje šuma i stabilan rad uređaja.

https://www.muzix.eu/

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SAD je usvojio zakon za zaštitu glazbenika od umjetne inteligencije

Tennessee je postao prva američka država koja je donijela zakon koji štiti glazbenike od umjetne inteligencije. Skraćeni naziv …