21 svibnja, 2024 12:48 am

MPEG LA poziva na patente bitne za ATSC 3.0

Voditelj svjetskog licenciranja MPEG LA najavio je poziv za patente bitne za standarde ATSC 3.0 kako bi olakšalo, zbog praktičnosti tržišta, stvaranje zajedničke dozvole za intelektualno vlasništvo vodećih ATSC 3.0 razvojnih programera na kojima se temelje ti standardi.

ATSC 3.0 je niz televizijskih standarda nove generacije koji nude mobilnu televiziju; Poboljšanu personalizaciju i interaktivnost uključujući upozorenja o hitnim slučajevima specifičnim za određenu lokaciju i oglašavanje usmjereno potrošaču; Napredna dostava signala i podataka; učinkovita uporaba spektra; i poboljšani video, uključujući visoki dinamički raspon (HDR), visoku brzinu prikaza (HFR), širokokutni spektar boja (WCG) i 4K UHD značajke. ATSC 3.0 emisije počinju u Republici Koreji ove godine, a očekuje se da će započeti sljedeće godine u SAD-u.

“ATSC 3.0 predstavlja značajan tehnološki skok nad aktualnim standardima emitiranja ATSC, koji su se razvili prije nekih 20 godina”, rekao je Larry Horn, predsjednik i izvršni direktor tvrtke MPEG LA. “MPEG LA sa zadovoljstvom započinje s procesom stvaranja učinkovite licence za one-stop licence koja nudi pristup ključnim pravima intelektualnog vlasništva koja će bez odlaganja pomoći potrošačima pružiti prednosti ATSC 3.0.”

Sadašnji vlasnici patenata uključuju Fraunhofer-Gesellschaft zur Foerderung der angewandten Forschung e.V .; Nippon Telegraph i telefonska korporacija (NTT); NTT DOCOMO, INC; Panasonic Corporation; I Telefonaktiebolaget LM Ericsson.

Da bi sudjelovali na početnom sastanku za stvaranje zajedničke ATSC 3.0 licence, svaka stranka koja vjeruje da ima patente bitne za standarde ATSC 3.0 poziva se da ih predaju u MPEG LA do 8. rujna 2017. godine

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …