20 svibnja, 2024 11:54 pm

Gilat i Eutelsat Power, novi internet velike brzine u Rusiji

Ruska digitalna satelitska televizija usluga NTV-Plus počet će nuditi brzu internetsku uslugu svojim TV pretplatnicima  izravno do kuće (DTH) diljem europskog dijela Ruske Federacije. Tvrtka je odabrala širokopojasnu uslugu koju su razvili Eutelsat Networks i pokrenuli Gilatovi vrlo mali otvoreni terminali (VSAT) za upravljanje novom uslugom.

Gilatova satelitska rješenja koriste satelit Express AMU1 / Eutelsat 36C višestruku snagu velikog kapaciteta, čiji širokokutni kapacitet NTV-Plus već koristi za TV emitiranje. Usluga se temelji na Gilatovim širokopojasnim VSAT – Gemini za poduzeća i Scorpio za potrošače – koji podržavaju samostalno instaliranje i automatsku aktivaciju usluga. Ciljana baza kupaca uključuje i privatne potrošače i korporativne klijente na  nedostatnim lokacijama.
“Broadband preko satelita postali su stvarnost s High Throughput Satellites (HTS) koji sada reagiraju na tržišnu potražnju za pristupačnim, bogatim i kvalitetnim podatkovnim povezivanjem. Sve više i više operatera mobilne mreže (MNO) i DTH pružatelja koji koriste širokopojasni pristup preko satelita kao glavno za stjecanje novih potrošača.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …