19 svibnja, 2024 12:55 pm

Monitor AOC 24P2QM – TEST

Ponuda kvalitetnih monitora nije rezervirana samo za gejmersku populaciju. Korisnici koji trebaju kvalitetniji monitor za rad, poslovno okruženje, učenje i gledanje pokojeg video zapisa također mogu odahnuti.

Darko Brlečić

Estetski dizajn
AOC 24P2QM je 24-inčni Full HD monitor za poslovnu upotrebu. Ovaj monitor ima elegantan dizajn gotovo bez okvira, tako da dobro izgleda u svim vrstama poslovnog okruženja, bilo to u uredu ili u kući. . Njegovi tanki  okviri čine zaslon vrlo prikladnim za postavljanje s 2 ili više monitora. U praksi  znači da možete jednostavno proširiti prostor na zaslonu bez da vam smeta debeli okvir u sredini.

Vrtsa zaslona
Zahvaljujući VA  panelu zaslona, doživljavate jasne i oštre slike iz bilo kojeg kuta, što  je jedan od bitnijih uvjeta kod odabira te vrste uređaja.
Proizvođač deklarira  visoka pokrivenost unutar sRGB, Adobe RGB i DCI-P3 prostora boja osigurava svijetle i živopisne boje. Tu je implementiran  filter plave svjetlosti i tehnologija bez treperenja koja smanjuju naprezanje  očiju.

Sustav pozicioniranja
AOC također i kod ovog modela nudi podešavanje visine, te rotaciju  zaslona. Standardizirana VES-a omogućuje smještaj monitora na zid, time se dobiva na prostornosti za svakodnevni rad.

Opremljenost

Opremljenost priključcima je na standardnoj razini za poslovne korisnike. Po jedan HDMI, DP,DVI,  VGA, 3,5mm, USB port za međusobno povezivanje na drugi monitor u tzv.lancu. Tanke funkcijske tipke nalaze se na rubnom djelu okvira zaslona, te se ih lako može razabrati.

Funkcionalnost i performanse
Imajući u vidu da je testirani model monitora s FHD rezolucijom i osvježenjem slike od 75Hz-a, performanse su bile nešto iznad očekivanja. Lakoća povezivosti i usaglašavanja s ostatkom opreme smanjilo je potrebno vrijeme za početak rada-testa. Sučelje kod ovog monitora ništa ne odskaće od ostalih modela.S obzirom na visok tržišni udio u IT industriji, AOC si može dopustiti takve tehničke akrobacije.

Kvaliteta prikaza slike ni ovdje nije ispod traženog unutar renomea. U nekim poslovima su monitori omjera slike 16:9 omjera slike. Vrlo poželjni. Upravo se time može pohvaliti model24P2QM koji ima VA panel s 1920×1080 rezolucijom. Ugrađeni filter plave svjetlosti dosta olkašava dugotrajni rad, posebice kad se obrađuju fotografije odnosno slike s intezivnim rasponom boja i kontrastom. Prikaz grafikona je sasvim u redu, te će zadovoljiti korisnike  koji preferiraju grafički prikaz raznih odluka i izvještaja. Također prikaz video zapisa sa YouTube kanala nadmašuje standardne mogućnosti poslovnih monitora.

Tehničke specifikacije:
Ekran: VA W-LED 16:9 Ravni 60,5cm(23,8“)
1920×1080 – FHD
Kut gledanja: 178° vodoravno, 178° okomito
FlickerFree
Adaptive Sync
Filter  Blue Light: Da
Osvježenje : 75Hz
Odziv: 4ms
Priključci : 1xHDMI 1.4, 1xDisplay Port 1.2, Port, 1×3,5mm audio izlaz (slušalice),1xUSB ,1xDVI, 1xVGA

Ustupio: https://aoc.com/hr-en/

Ocjena

Dizajn i kvaliteta izrade - 9.1
Kvaliteta slike - 9.5
Mogućnost - 9.1
Uloženo / dobiveno - 9.5

9.3

Ukupan dojam

Testirani AOC 24P2QM je 24-inčni najpovoljniji monitor s VA panelom koji nudi elegantan i moderan dizajn, zajedno s nizom značajki koje ga čine odličnim izborom za osobnu i profesionalnu upotrebu.

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

AGON AGM 600 – kad nisi gamer

  Marina Barić Iako se radi o mišu za gaming, ovaj je test napravljen u …