13 lipnja, 2024 9:35 pm

MediaTek WiFi 7

Piše: Darko Brlečić

MediaTek predstavlja Wi-Fi 7 tehnologiju koja će biti okosnica-zamjena za postojeću klasičnu Wi-Fi povezivost. Ona će biti nova okosnica raznih kućnih, uredskih i industrijskih mreža, te pružat će besprijekornu povezivost.

MediaTekov Wi-Fi 7 Filogic tehnologija može postići maksimalnu brzinu definiranu IEEE 802.11be i pojačati rad s više veza (MLO).  MLO tehnologija objedinjuje više kanala na različitim frekvencijskim pojasevima u isto vrijeme kako bi istaknula kako mrežni promet i dalje može teći neometano čak i ako postoje smetnje ili zagušenja na opsezima. MLO tehnologija bit će kritična za pružanje bržeg i pouzdanijeg video streaminga, igranja igara i bilo čega drugog što zahtijeva stalnu, održivu propusnost u stvarnom vremenu.

Napredak Wi-Fi 7 u širini kanala, QAM-u i novim značajkama kao što je multi-link rad (MLO) učinit će Wi-Fi 7 vrlo atraktivnim za uređaje uključujući vodeće pametne telefone, računala, potrošačke uređaje i vertikalne industrije poput maloprodaje i industrije; budući da pružatelji usluga počinju primjenjivati ​​širi spektar žarišnih točaka u tim tržišnim segmentima. Wi-Fi 7 jedinstven je po tome što nudi potpuno nove mogućnosti u svim dostupnim spektrima za korištenje Wi-Fi, uključujući 2,4GHz, 5GHz i 6GHz. Wi-Fi 7 moći će isporučiti 2,4 x veće brzine od Wi-Fi6 -čak s istim brojem antena, također Wi-Fi 7 može koristiti kanale od 320Mhz i te da podržava 4K tehnologiju kvadraturne amplitudne modulacije (QAM) .

Ostale značajne značajke Wi-Fi 7 uključuju MLO za smanjenje latencije prijenosom Wi-Fi-ja na više pojaseva, uz značajke višekorisničke jedinice resursa (MRU) za poboljšano izbjegavanje i ublažavanje smetnji. Proizvodi s Wi-Fi 7 doći na tržište počevši od 2023. Godine. Dakle, treba biti samo strpljiv !

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Kineske tv kompanije vodeće u Rusiji

Kineski brend Haier istisnuo je korejski Samsung sa vodećeg mesta na ruskom TV tržištu. Po …

Odgovori