22 lipnja, 2024 5:54 am

MediaTek Helio X30 donosi značajni pomak u pametne telefone

Autor: Nino Krstačić

M3

Tajvanski proizvođač procesora za mobilne uređaje „MediaTek“ već je odavno najavio dolazak svoje nove uzdanice. Riječ je o Helio X30, modelu koji će sa sobom donosi 10 jezgri te će biti izgrađen pomoću 10nm proizvodnog procesa. Iako za sada nisu poznate mnoge informacije i detalji, kazuje se kako će grafički segment sasvim smjelo određivati i Helio X30, odnosno biti će u mogućnosti. Svi vi koji se pitate kada će MediaTek Helio X30 na tržište, moramo vam kazati kako će prvi modeli i to poglavito oni „Kineski“, početkom iduće godine dolaziti s pripadajućim procesorom.

X3

Naravno ovdje je sasvim i logično očekivati kako će isti biti samo flagship modeli, odnosno oni koji će u svojim značajkama donosi dual-kamere te lak i 8GB radne memorije. Još jednom navedimo kako ćemo detaljnije informacije znati tijekom ove, odnosno krajem godine kada bi nam i sve nadolazeće značajke trebale biti poznate.


Vezani članci:

iPhone 7 biti će predstavljen 12, rujna

Novi Philipsovi monitori s UltraColor tehnologijom

Pokemon Go “eksterna” baterija za prave Pokemon majstore

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …