15 lipnja, 2024 11:14 pm

LG ima novi soundbar i party zvučnike

 

Ovog tjedna u Las Vegasu na sajmu Consumer Electronics Show (CES) LG Electronics (LG) predstavlja proširenu liniju audio proizvoda namijenjenih strastvenim ljubiteljima glazbe, ali i prosječnim korisnicima audio uređaja kojima je najvažnija praktičnost i funkcionalnost. Ovi uređaji sadrže najnovije tehnologije kako bi povećali sinergiju s LG-evim premium televizorima te omogućili slušanje glazbe na bilo kojoj lokaciji.

Nova dimenzija TV soundbarova
LG-ev novi soundbar SJ9 koristi prednosti tehnologije Dolby Atmos® kako bi korisnicima omogućio iskustvo zvuka poput onog u kino dvoranama, dok uglađeni dizajn estetski doprinosi izgledu doma. SJ9 stvara snažan i pun zvuk te je opremljen s više vrhunskih zvučnika – od kojih dva usmjeravaju zvuk prema gore – s ciljem da zvuk dolazi iz svih smjerova.

Dolby Atmos omogućava usmjeravanje zvuka u bilo kojem smjeru, uključujući i prostor iznad korisnika, što stvara kvalitetniji i realniji zvuk te bolje korisničko iskustvo. Zvukovi su postavljeni kao zasebni objekti čija se jačina i smjer u prostoru određuju na temelju korištenja sofisticiranih metapodataka. Tako zvukovi, kao različiti audio objekti, istovremeno dolaze iz različitih smjerova.

LG-ev SJ9 opremljen je i značajkom 4K Sound[1] (Hi Resolution Audio) koja sprječava gubitak zvuka te omogućava reprodukciju izvornog zvuka snimljenog u studiju. Također, SJ9 sadrži značajku Sound Upconverting koja poboljšava kvalitetu standardnih audio datoteka na datoteke od 24 bita/192 Hz te naglašava suptilne zvučne detalje i nijanse. SJ9 ima i značajku 4K Pass-Through za pružanje vrhunskog zvuka istovremeno ne narušavajući kvalitetu slike što osigurava savršeno audiovizualno iskustvo.

LG također predstavlja svoj elegantni soundbar SJ8 koji pruža snažan zvuk u kućištu profila svega 38 mm. Ovaj napredni soundbar sadrži tehnologiju za povezivanje s novom linijom LG-evih televizora za 2017. Pomoću značajke TV Perfect Fit Kit korisnici mogu povezati SJ8 s određenim LG-evim televizorom tako da zamijene originalno postolje televizora soundbarom SJ8. LG-ev SJ8 je opremljen s mnogo impresivnih značajki koje ima i model SJ9, uključujući i 4K Sound, 4K Pass-Through te mogućnost streaminga sadržaja putem značajke Chromecast.

Tu je i LG-ev soundbar SJ7 snage 320 W koji, zahvaljujući split bar dizajnu, može biti postavljen horizontalno i vertikalno, ovisno o željama korisnika. Svaka polovica uređaja SJ7 se povezuje s drugom polovicom bežično, a zajedno stvaraju izvanredni stereo zvuk. Jedna polovica uređaja SJ7 sadrži integriranu bateriju te ju je moguće postaviti kao pozadinski zvučnik što stvara snažniji zvuk i bolje audio iskustvo. SJ7 se može koristiti i kao bežični Bluetooth zvučnik.

Snažni zvučnici LOUDR za zabavu
Dizajniran za partijanere i glazbenike, LG-ev zvučni sustav LOUDR ima moćne audio karakteristike za stvaranje odlične party atmosfere.

LOUDR CJ98 može stvoriti živu klupsku atmosferu te zvuk jačine od čak 3.500 W. Njegova značajka Party Thruster omogućava DJ-u da regulira jačinu zvuka i upravlja glazbom kako bi savršeno uskladio basove sa svjetlosnim efektima. CJ98 je također opremljen nizom jedinstvenih kontrola, loop tipki i značajki za dijeljenje. Obožavatelji karaoka bit će oduševljeni rasponom vokalnih efekata te značajkom Karaoke Star koja izbacuje vokal iz pjesme te omogućava pjevaču da promijeni tonalitet i prilagodi pjesmu vlastitim vokalnim mogućnostima.

LOUDR OJ98 je još jedan moderni sveobuhvatni sustav zvučnika osmišljen kako bi poboljšao party atmosferu. Unutar kutije zvučnika nalazi se dio u obliku roga koji doprinosi stvaranju akustičkog tlaka, a tu je i Sparkle Lighting koji pulsira i reflektira svjetlost u ritmu glazbe. Za dodatna uzbuđenja na partyju, OJ98 ima značajku Party Kick Starter koja simulira zvuk trkaćeg automobila prilikom ubrzanja. Sustav je posebno dizajniran za DJ-e te sa svojih 109 cm visine pruža sve kontrole unutar dosega ruke – uključujući i Party Thruster.

Na sajmu CES LG će pokazati još jedan novi audio sustav za partyje, posebno dizajniran da bi se olakšala prenosivost te postigao zvuk snage 400 W bez ikakvih gubitaka i izobličenja. Budući da su pokretljivost i laka prenosivost prioriteti, FJ7 ima praktične ručke i kotače kako bi se jednostavno prenio gdjegod je potrebno.

[1] Preko 4.000 kbps (24 bit x 96 kHz x 2 ch) – audio podaci visoke razlučivosti

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …