24 listopada, 2021 4:47 pm

Koinovacije interneta stvari, umjetne inteligencije i digitizacije ubrzavaju napredak pametnog zgradarstva

Zgrade su danas povezanije više nego ikada, baš kao što je i prikupljanje podataka jednostavnije nego što je bilo prije. No, velika količina podataka sama po sebi ne znači mnogo. Najbolji način za njihovo korištenje i „prevođenje“ u stvarne vrijednosti jest – umjetna inteligencija (AI). Umjetna inteligencija omogućit će kompanijama da dosadašnje statičke modele zamijene s dinamičkima, u stvarnom vremenu.

 Schneider Electric koristi AI tehnologije kako bi prikupljene podatke pretvorila u djelotvorne i pokretačke uvide. Riječ je o platformi EcoStruxureTM, koja objedinjuje upravljanje energijom, automatizaciju, povezanost i softvere kako bi krajnjim korisnicima pružila mogućnost da, uz jedinstvenu IoT platformu, budu konkurentni u današnjem digitalnom gospodarstvu.

EcoStruxureTM platforma kombinira najbolja rješenja u području umjetne inteligencije (AI) i Interneta stvari (IoT) u partnerstvima s najboljima u klasi. Primjerice, EcoStruxureTM koristi Microsoft Azure Cloud za pružanje svojih online usluga, aplikacija i napredne analitike. Rješenja tvrtke Accenture Schneider Electric koristi za izgradnju usluga koje akceleriraju razvoj rješenja za Internet stvari i usluga. Također, korištenjem platforme Salesforce Customer Success u Schneider Electricu unaprijeđuje se IoT povezivost s vrijednostima za korisnike.

Schneider Electric nedavno je predstavio i EcoStruxureTM Buildings, platformu pametnih zgrada namijenjenu suradničkom radu, te arhitekturu otvorenog sustava koja graditeljima i razvojnim tvrtkama omogućuje suradnju, razmjenu podataka te razvoj aplikacija. Platforma može omogućiti povećanje učinkovitost i do 30 posto, a da pritom osigurava optimalnu udobnost za stanare.

Jedno od najuspješnijih i najistaknutijih implementacija stručnosti Schneider Electrica u primjeni energetskih i standardnih IT tehnologija te AI (umjetne inteligencije) i IoT (Interneta stvari) je The Edge – poslovna zgrada u Amsterdamu. Riječ o potpuno automatiziranoj, ekološki najnaprednijoj, pametnoj zgradi u svijetu, s indeksom održivosti od 98,36 %. U toj je zgradi primijenjeno niz tehnoloških rješenja Schneider Electrica, počevši od sustava za upravljanje i distribuciju energije, kompletne IT infrastrukture, mreže nadzornih uređaja i pametnih senzora do ekspertnog softvera. The Edge je zgrada koja sama proizvodi 102 % energije, odnosno sama pokriva apsolutno svu svoju potrošnju te stvara još 2 % viška. Oni koji u njoj rade, osjećaju se sigurno i ugodno, a čak 72 % zaposlenika osobito ističe i hvali činjenicu što putem aplikacije na svom mobilnom telefonu mogu upravljati okruženjem unutar zgrade. Više pojedinosti o primjeni Interneta stvari i umjetne inteligencije i drugim tehnološkim „čarolijama“ suvremenog ekološkog zgradarstva potražite ovdje: The Edge.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Samsung sa najnovijim modelom Galaxy A52s 5G 

Andrija Jovićević Tvrtka Samsung Electronics nedavno je predstavila najnoviji Samsung Galaxy A52s 5G pametni telefon. …