20 listopada, 2021 8:44 am

Canon predstavlja 4K projektora s modelom XEED 4K600Z

Canon Europe je predstavio XEED 4K600Z – kompaktan i lagan 4K LCOS laserski fosforski projektor. Nudeći 6000 lumena i jasnu sliku premium kvalitete, savršen je za profesionalna okruženja kao što su simulacije, dizajn, obrazovanje, kreativne primjene i digitalni natpisi. Osim izvanredne svjetline i oštrine slike, XEED 4K600Z nudi i nenadmašne kompaktne dimenzije i funkcionalnost prethodnog modela, XEED 4K600STZ, te omjer projekcije 1.34-2.35:1 koji omogućuje raznolike i nove primjene.

4K tehnologija i optika

Zahvaljujući svojoj nativnoj 4K razlučivosti od 4096 x 2400, specijaliziranoj Canonovoj optici s tehnologijom LCOS i poboljšanjima AISYS, XEED 4K600Z stvara sveobuhvatno iskustvo s oštrim detaljima te živim i realističnim bojama iz RGB područja. Sa svojim mogućnostima projekcije svijetle i oštre slike u živim bojama XEED 4K600Z je savršen za sva napredna simulacijska okruženja koja zahtijevaju kvalitetnu reprodukciju videozapisa. On dodatno unaprjeđuje sliku i iskustvo videozapisa te nudi minimalnu zakrivljenost radi projekcije slike bez iskrivljenja, uz smanjenu zamućenost pokreta i superbrzo vrijeme odaziva (kašnjenje slike: 1.0). Precizan i oštar fokus može se postići u cijelom nizu okruženja, pa i prilikom projiciranja na kupolaste ili zakrivljene površine.

Povezivanje

Masa projektora XEED 4K600Z iznosi svega 26 kg s objektivom, pa je on najmanji i najlakši nativni 4K laserski projektor[ii] u klasi. Zahvaljujući motoriziranom okomitom pomicanju objektiva od +/- 60 % i vodoravnom od +/-10 %, može se jednostavno montirati pod svakim kutem, čime se eliminira potreba za naginjanjem ili premještanjem projektora i pojednostavnjuje postupak montaže.

Osim jednostavnosti korištenja i lake montaže, XEED 4K600Z krasi i cijeli niz programibilnih postavki koje ovaj projektor čine pogodnim i za poslovna okruženja. Primjerice, zahvaljujući laserskoj tehnologiji može se koristiti za projekciju digitalnih natpisa jer XEED 4K600Z može raditi bez prestanka te projicirati u okomitom usmjerenju. Čak je dovoljno svestran da osigura točan prikaz rendgenskih snimki u tonovima sive za obrazovne potrebe na području medicine – nudi simulacijski način rada Digital Imaging and Communication in Medicine (DICOM)[iii] koji je usklađen sa standardima DICOM 14 za prikaze u medicinskim predavanjima.

Mogućnosti bežičnog povezivanja s internetom omogućuju upravljanje projektorom i njegovu kontrolu putem iOS uređaja, što je prije bilo moguće samo putem žičnog LAN-a[iv]. Nova aplikacija Canon Projector Service Tool dostupna za iOS uređaje korisnicima će uštedjeti vrijeme tako što omogućuje kontrolu te nudi postupak izvješćivanja o pogreškama i njihova rješavanja.

Trajnija i svjetlija žarulja

Umjesto uobičajene žarulje, pouzdani model XEED 4K600Z kao izvor koristi lasersko plavo svjetlo te stvara svjetlo visokih performansi, omogućujući postizanje točno određene razine svjetline. Rezultat je da projektor ima duži vijek trajanja s operativnim vremenom do čak 40 000 sati uz minimalne potrebe održavanja i troškove neaktivnosti, kad je uređaj u kvaru. XEED 4K600Z dolazi s Canonovim petogodišnjim jamstvom te besplatnom uslugom posudbe drugog projektora, što iz korisničke perspektive dodatno smanjuje potencijalno vrijeme uređaja u kvaru[v].

 

Glavne značajke projektora XEED 4K600Z:

  • 4K razlučivost veća od nativne (4096 x 2400 piksela)
  • svjetlina 6000 lumena
  • lagano (26 kg) i kompaktno (559 x 201 x 624 mm) kućište
  • usmjerenje 360o s vodoravnim i okomitim načinima rada
  • širok raspon boja usklađenih sa standardom sRGB
  • motorizirani objektiv sa zumom 1.76x
  • 4K tehnologija LCOS za glatke i oštre slike
  • žive boje uz nativni omjer kontrasta 4000:1

[i] U svojoj kategoriji lumena (vrijedi  u trenutku objave)

[ii] Vrijedi u trenutku objave

[iii] Usklađeno sa standardom DICOM 14, ali nije odobreno za primjenu u dijagnostici

[v] *Primjenjuju se uvjeti i odredbe te je dostupno samo u nekim državama

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

T+A SERIES 200

  Analogna vanjština kombinirana s modernim digitalnim mogućnosti, a sve s njemačkim pedigreom, zvuči jako …