23 veljače, 2024 5:27 pm

Kineski Top 10 TV imena

Kineski proizvođači kućanskih uređaja i elektronike postupno ali sigurno zauzimaju širi tržišni spektar. Zahvaljujući vrlo dobrom odnosu uloženo/dobiveno nerijetko su optimalna kupovina kod srednjeg sloja kupaca.  U Zadnjih desetak godina neki od njih su stvorili vlastite grupacije dovoljno financijski moćne da preuzmu portfelj drugih brendova ili samo otkupe pod njihovim imenom.

Piše: Darko Brlečić

 Hisense je više od obićnog brenda. Tvrtka datira iz davne 1969 godine. Osim po televizorima, tvrtka je poznata po rashladnim uređajim s kojima je osvojila dobar dio Europskog tržišta. Zadnjih nekoliko godina tvrtka ulaže značajne resurse u nove tv tehnologije što rezultira sve boljim i naprednijim pametnim televizorima.   Rezultati Hisensea su izvanredni, s prilično pozitivnim odgovorom potrošača.

TCL, poznat i kao “Kreativni život”, jedan je od  jače najprodavanijih TV brendova zadnjih godina. Firma datira iz 1981 godine. Pristup ove firme treba pohvaliti jer nastupaju na tržištu bez agresivne promocije i lažnih specifikacija.  TCL u suradnji s Japanskim Onkyom je ponudio sofisticirane pametne televizore s kvalitetni popratnim ozvučenjem. Taj potez je donio snažan rast prisutnosti na svjetskom tržištui. Na HR tržištu se žestoko bore s Hisenseom za što veči komad kolača.

Skyworth Digital Holdings Hong Kong Co. Ltd. je robna marka datira iz đen 1988. Kompanija jejedan od vodećih trgovaca televizorima u Kini, ali također i snažan igrač na svjetskom tržištu. Skyworth ima 11 razvojnih centara širom svijeta i 16 međunarodnih tvornica. .Skyworth unutar svoje grupacije drži Strong, Metz, Caldero Limited, itd. Uglavnom njihovi tv proizvodi su iznad prosjeka kada je u pitanju fizički dizajn. Nešto iz tv programa Skywortha se može naći i na Hr tržištu.

Xiaomi je brend poznat po pametnim telefonima koji kotiraju kao najbolji proizvod za uložene novce. Tehnološki ne zaostaju za  poznatijom konkurencijom, (Huawei, Samsung, Apple). Dok u Kini visoko kotiraju njihovi pametni televizori, u Europi su svojevrsna nepoznanica. Kod domaćeg uvoznika se mogu dobaviti njihovi modeli velikih dijagonala koji izgledaju poput platna za kino dvoranu. Uglavnom respektabilni proizvod.  4K paleta boja Mi QLED TV-a nudi zadovoljstvo gledanja, a tu je i  Vivid Picture tehnologija koja  pomaže u stvaranju slika s bogatim detaljima i realističnim teksturama.

Huawei je najpoznatiji po pametnim telefonima, te telekomunikacijskoj infrastrukturi koja se nalazi širom svijeta. Glupi politički potez Trumpove administracije je na trenutak zaustavio rast na američkom tržištu, dok se za ostatak svijeta nije trebalo posebno brinuti. Huawei tv linija pod oznakom Vision S je pravi primjer jednostavnosti fizičkog dizajna s inkorporiranim modernim tehnologija koje su preuzete iz segmenta pametnih telefona, te prilagođene drugačijoj elektroničkoj strukturi. najavio svoju liniju pametnih televizora Honor Vision kao bitan potez koji pokazuje interes tvrtke za uređaj. Kao div tehnološkom sektoru, kvaliteta njegovih proizvoda je neosporna.

Honor je svojedobno bio  podružnica Huawei Corporationa , te je započela s radom 2019. godine  Model Honor Vision radi na Harmony OS-u. HONGHU 818 četverojezgreni SoC pomaže osigurati dovoljno energije za rad uređaja. Televizor također uključuje inteligentne značajke prepoznavanja korisnika kao što su asistentski mikrofoni sa šest glasova i AI kamera. Kao rezultat toga, uređaj može pratiti i potvrditi vašu lokaciju iz daljine. Televizori ovog brenda dostupni su preko određenih mall trgovina.

Oppo , se također pridružio tehnološkoj utrci po pitanju dizajna pametnih televizora. Oppo je za svoje model Smart TV S1 dobio 2021 IF Design Award.

Realme je ostavio trag u tehnologiji kao prvi brend koji je na tržište predstavio SLED 4K TV. Ovim modelom robna marka samouvjereno podiže korisničku tehnologiju i kvalitetno kino iskustvo. Nakon uspostave realmea 2018. godine, tvrtka nikada nije   prestala nadmašivati sami sebe u smislu brendiranja, izvedbe proizvoda, dizajna, kvalitete i korisničke usluge. Primjenom tehnologija sljedeće razine na pametnim telefonima i AIoT proizvodima. Tehnološka podrška je omogućila značajna iskorak ka utrci prema razvoju tv tehnologije. Realme također proizvodi soundbar od 100 W sa zvučnicima punog raspona od 60 W i subwooferom od 40 W. Njihovi televizori koriste Android operativni sustav najnovije generacije s ugrađenim Chromecast sustavom.

OnePlus Peti brend na listi je OnePlus. Grupa proširuje svoj portfelj proizvoda na televizore od 2019. OnePlusov prvi TV model bio je OnePlus TV Q1. S vremenom su do danas izdali pet različitih modela. Najistaknutiji proizvod je serija Y, s dvije različite rezolucije od 43 inča (1920 x 1080 px) i 32 inča (1366 x 768 px). Ove opcije imaju slične specifikacije i tehnologiju i razlikuju se samo u razlučivosti zaslona i veličini. Minimalni okvir povećava vizualni doživljaj korisnika. Uz to, serija Y ima vrhunske dvokanalne stereo zvučnike od 20 W.

Haier je Kineski div, brend je poznat po kućanskim aparatima , nedavno je počeo pokazivati interes za smart TV proizvode.   Haierova dva najnovija modela su Quantum Dot 4K i Quantum Dot 4K SLED. Oba uređaja koriste   Android operativni sustav  s HDR i UHD značajkama.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Philips 49B2U6900CH monitor..

dodaje Smart KVM i web kameru s automatskim kadriranjem, čineći ga profesionalno moćnim proizvodom Piše: …

Odgovori