18 travnja, 2024 4:46 pm

Kako ubaciti listu za enigmu 2 u Edision primo IP S2 receiver?

Autor: Andrija Jovićević

Početkom godine smo predstavili ovaj vrlo zanimljiv prijemnik po stvarno vrlo pristupačnoj cijeni, a sa odličnim mogućnostima koje on nudi. Upitom brojnih čitatelja u redakciju o listama za ovaj prijemnik jednostavnije nam je bilo napisat Vam kratke upute kako ubaciti listu kanala. Inače prijemnik tvornički dolazi sa već predefiniranom listom za dvije satelitske pozicije Astra 19,2 E i Hot Bird 13 E.

Naravno kad sa ovim prijemnikom imate i mogućnost prijema multistream kanala, a želite što brže pratiti te kanale. Najjednostavnije je krenuti slijedećim putem:

Prvo skinite neki FTP program, npr. stari total comander i skinite listu kanala sa nekog satelitskog foruma.  Mi smo skinuli listu kanala od stvarno jednog velikog entuzijasta pod nazivom Motor 42E-30W Don@ E2 09.04.2018.zip

Prilikom prebacivanju programa na prijemniku vam se ispisuje u dnu IP adresa prijemnika. Unesite jednostavno u total comander tu IP adresu, root pod user name i bez passworda te kliknite na povezivanje.

Morate dobiti ovakav prikaz kao na gornjoj slici. i otvorite folder enigma_db. Obrišite sve iz tog foldera. Sa desne strane listu kanala koju ste skinuli otpakirajte i jednostavno povucite na lijevu stranu kao na slici dolje da se iskopiraju sve datoteke.

Nakon prebacivanje liste kanala u prijemnik. Potrebno je napraviti reboot ili ugasiti box iz struje i ponovno ga upaliti. Sad malo se morate naoružati strpljenjem da Vaš prijemnik odradi i ponovno se podigne. Ovo dugo paljenje traje samo prvi puta nakon što ste unijeli na ovaj način novu listu kanala. Kasnije paljenje prijemnika odvija normalnom brzinom.

Vaš prijemnik je spreman za rad sa novom osvježenom listom kanala. Ako niste podesili postavke pozicije satelita, morate i to sada napraviti prije gledanja TV i radio kanala.

Edision primo IP S2
725,00 Kn

Sky-SatShop Zagreb


Vezani članak:

EDISION sa novim modelom prijemnika PRIMO IP S2 H.265 HEVC

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

ARD i ZDF besplatno prenose Tour de France

Sportska agencija SportA, i javni emiter ARD i ZDF postigli su dogovor sa Amaury Sport …