27 listopada, 2021 11:44 pm

JVC XP-EXT1 Dolby Atmos Set

Piše: Darko Brlečić

JVC je predstavio Dolby Atmos sustav koji se sastoji od slušalica i Digital Sound Procesora. Teško je danas pratiti razvoj multikanalnih audio sustava, a još teže to isto implementirati u vlastitom životnom prostoru. Naime, za sve to je potrebno posjedovati mnoštvo zvučničkih kutija pravilno konfiguriranih po specifičnim pozicijama. Netko za takve akrobacije ima prostora i voljnog momenta, a netko ne.  Za ove potonje stiže solucija u obliku JVC Exofield tehnološkog paketa.

Slušačice posjeduju 40 milimetarske neodymiumske zvučničke jedinice . Mekani jastučići na njima omogućuju dugotrajnu uporabu.

Exofield  tehnologija koristi algoritam za kreiranje 3D zvučnog polja između dviju zvučničkih jedinica kod slušalica. Navedeno funkcionira tako da se izvor zvuka-slike spoji preko HDMI poveznice na Digital Sound Procesor koji dolazi u paketu sa slušalicama. On  vrši dekodiranje zvučnog zapisa prije negoli ga bežično šalje prema slušalicama. Bežična veza ima opseg od 5GHz, a procesor također posjeduje opciju kalibracije zvuka kao i odabir četiri profila za osobne preferencije korisnika (CINEMA / MUSIC / GAME / CUSTOM). Digital Sound Procesor posjeduje tri HDMI ulazna priključka za spajanje uređaja kao što je Blu-ray naprava, te moderni audio uređaji. Cijena i dostupnost ovog seta su trenutno nepoznati.

Exofield paket
Digital Sound Procesor
JVC Slušalice

https://eu.jvc.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Nick Mason’s Saucerful of Secrets

 Pink Floyd , odnosno rani radovi tog kultnog benda doživljavaju novi procvat. Prvo i najbitnije …