24 listopada, 2021 5:45 pm

JAMO S801PM

Poželjna kvaliteta

Darko Brlečić

Mali aktivni zvučnici nisu neka novost, ali je zato njihov tehnički i estetski dizajn .Njihova uporabnost je u širokom spektru. Tako oni mogu poslužiti kao klasičan stereo sustav, kao nadogradnja na moderne tanke televizore, na računala i multimedijalne naprave. Uglavnom za svakog ponešto.

Danski Jamo je duže vrijeme prisutan na našem tržištu, negdje od 90-tih godina, uspješnost prodaje je ovisila o umješnosti  trenutnog uvoznika.

Iz navedene Danske produkcije stižu mali aktivni monitori pod imenom S801PM.

Model S801 je aktivna varijanta monitora iz serije Studio 8, kompletan dizajn je prebačen u aktivce uz dodatak pojačala od 60 watta.

U MDF kabinetu se nalazi 102milimetarska srednje/dubokotonska jedinica sazdana od kombinacije aluminija i polyfibera. Iznad nje je smještena mekana visokotonska jedinica od 25mm.

Na stražnjoj strani zvučnika se nalazi bass reflex otvor, jedan RCA linijski ulazni priključak, jedan USB konektor, te jedan optički ulaz. Za ljubitelje dubokih tonova tu je dodatni izlazni priključak za subwoofer. Regulacija glasnoće se regulira preko malog potenciometra smještenog odostraga, dok za kompletan uporabni komfor brine se priloženi daljinski upravljač, Bluetooth poveznica je osigurana. Glavni zvučnik s navedenim priključcima pokreće/kontrolira rad drugog zvučnika koji se nalazi u paketu.

Jamo S801 PM je dostupan  u bijeloj i crnoj izvedbi.

https://www.jamo.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Lenco L-92WA L-3089 gramofoni

    Povodom 75. obljetnice, Švicarska tvrtka Lenco je predstavila dva nova modela gramofona, te …