18 lipnja, 2024 4:12 am

Italija ima 413 nacionalnih TV kanala

Confindustria Radio TV 1

Ukupno 413 nacionalnih TV kanala emitira se u Italiji, 110 medijskih grupa (67 talijanskih i 43 međunarodne) u lipnju 2016. godine, navodi se u izvješću Udruge Talijanskih radio i TV postaja (Confindustria Radio TV). Brojka se odnosi na TV kanale na nacionalnoj DTT multipleksu te na Sky Italiu, Mediaset Premium pay-TV platformi  i na TivùSat DTH free-to-air platformi. Također uzima se u obzir vremenski pomaknut kanali, HD verzije, PPV usluge i takozvane privremene kanale.

Confindustria Radio TVOd ukupnog broja 170 (41 posto) dostupne su nekodirane (free-to-air) na DTT i TivùSat, a 243 su pay-TV usluge, uglavnom uključene u Sky Italia paketu. Satelitski programi prevladavaju (283), dok je broj zemaljskih kanala iznosi 130. Postoje 99 HD kanala (32 posto od ukupnog iznosa), a jedan kanal emitira sadržaju u 3D. Više od 70 posto HD kanala su dostupni samo kao pay-TV usluga za pretplatnike putem satelita. Iako je broj free-to-air HD kanala porastao za 33 posto, na trenutni 25 (DTT + DTH).

Italija ima ukupno 43 VOD usluga koje pruža i Talijanski FTA i pay-TV broadcasteri, kao i od strane vodećih međunarodnih igrača.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Terra TA-126 antensko pojačalo

Andrija Jovićević odličnih karakteristika Terra Electronic tvrtka konstantno izbacuje na tržište odlične proizvode. Ovom prilikom …